Header Ads

«Χορέψετε - Χορέψετε»: Podcast για τα 200 χρόνια ελληνικού τραγουδιού με τον Δ. Σαββόπουλο

Στο πλαίσιο των δράσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» παρουσιάζει σειρά επετειακών podcasts με τον Διονύση Σαββόπουλο, αφιερωμένα στα 200 χρόνια του ελληνικού τραγουδιού.

Η πρώτη μετάδοση της σειράς έχει τίτλο «Χορέψετε -Χορέψετε», με τραγούδια του γλεντιού από το 1821 έως σήμερα.

Θα είναι διαθέσιμη από την Κυριακή του Πάσχα 10:00 το πρωί, από τoν ιστότοπο της Επιτροπής www.greece2021.gr και από την ιστοσελίδα www.lifo.gr, και είναι αφιερωμένη, λόγω του εορταστικού κλίματος της ημέρας, σε όλους μας.

Σε μια περίοδο που ο χώρος της μουσικής έχει πληγεί ιδιαιτέρως από την πανδημία, η Επιτροπή, μέσα από τη δράση αυτή, θέλει να συμβάλει στο να διατηρηθεί το νήμα της διάδοσης του ελληνικού τραγουδιού, το οποίο είναι μέρος της βιωματικής ιστορίας της χώρας αλλά και της προσωπικής ιστορίας του καθενός μας.

Μέσα από τη σειρά των επετειακών podcasts, o Διονύσης Σαββόπουλος θα αποτυπώσει και θα αποτιμήσει, εορταστικά, την πορεία του ελληνικού τραγουδιού από το 1821 έως τώρα, αναδεικνύοντας τη μουσική πτυχή της διαδρομής των 200 ετών της σύγχρονης Ελλάδας.

Μετά το «Χορέψετε -Χορέψετε», θα ακολουθήσουν και άλλα podcast καθ’ όλη τη διάρκεια του επετειακού έτους.

Για τις μεταδόσεις αυτές, ο Διονύσης Σαββόπουλος συνεργάζεται με τον μουσικολόγο καθηγητή Λάμπρο Λιάβα, τον δημοσιογράφο, συλλέκτη και ερευνητή Γιώργο Κοντογιάννη και τον ζωγράφο Αλέξη Κυριτσόπουλο.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.