Header Ads

Ο Τομ Κρουζ επιστρέφει τις τρεις Χρυσές Σφαίρες του

Ο Τομ Κρουζ επέστρεψε τις τρεις Χρυσές Σφαίρες με τις οποίες έχει τιμηθεί για τις ερμηνείες του, στηρίζοντας το μποϊκοτάζ στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ, την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από τις Χρυσές Σφαίρες.

Ο Κρουζ, ο οποίος έχει αποσπάσει Χρυσές Σφαίρες για τον ρόλους τους στις ταινίες «Γεννημένος την 4η Ιουλίου», «Τζέρι Μαγκουάιρ» και «Μανόλια», είναι ένα από τα πολλά πρόσωπα που πήρε θέση κατά της Ένωσης, της ολιγομελούς ομάδας Ανταποκριτών Ξένου Τύπου που ψηφίζει στις Χρυσές Σφαίρες, μετά από όσα αποκάλυψε δημοσίευμα των Los Angeles Times.

Παράλληλα, το αμερικανικό δίκτυο NBC ανακοίνωσε ότι δεν θα μεταδώσει την τελετή του επόμενου έτους μετά τη σφοδρή κριτική που δέχεται η Ένωση για την έλλειψη ποικιλομορφίας -όπως έγινε γνωστό, η Ένωση δεν έχει μαύρα μέλη, εν, τίθενται και ζητήματα δεοντολογίας, με αναφορές για ομιχλώδεις πρακτικές όσον αφορά την επιλογή των βραβείων. 

Το NBC που καταβάλλει εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη μετάδοση του 2022. 

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η Ενωση έχει δεσμευθεί να προχωρήσει σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, επειδή μια αλλαγή τέτοιας έκτασης απαιτεί χρόνο και δουλειά, νιώθουμε ότι η Ενωση χρειάζεται χρόνο για να το πράξει σωστά. Ως εκ τούτου, το NBC δεν θα μεταδώσει τις Χρυσές Σφαίρες το 2022. Θεωρώντας ότι ο οργανισμός θα ολοκληρώσει το έργο του, ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε την απονομή τον Ιανουάριο του 2023», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι μετά το κύμα των αντιδράσεων η Ένωση δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές, οι οποίες -μετά και την απόφαση του NBC- παραμένουν, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση- πρώτη προτεραιότητα της. 

Η Αμερικανίδα σκηνοθέτις Έιβα Ντουβερνέ χαιρέτισε την απόφαση του δικτύου σημειώνοντας στο twitter «όλα έχουν σημασία» και σχολιάζοντας όσα συμβαίνουν στη βιομηχανία και επηρεάζουν τους μαύρους και διαφορετικού χρώματος καλλιτέχνες. 

Πριν από δύο ημέρες, η Σκάρλετ Γιόχανσον ένωσε τη φωνή της δηλώνοντας ότι έχει υποστεί «σεξιστικές ερωτήσεις και σχόλια» από μέλη της Ενωσης, που είναι στο όριο της σεξουαλικής παρενόχλησης. 

Το Netflix και η Amazon, δύο από τους μεγαλύτερους παίκτες στο Χόλιγουντ, δήλωσαν ότι δεν θα συνεργαστούν με την Ένωση μέχρι να προχωρήσει σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. 

Η WarnerMedia, στην οποία ανήκει το HBO και η Warner Bros, δήλωσε επίσης ότι δεν θα συνεργαστεί με την Ένωση.

Το HFPA (Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ) είναι μια οργάνωση περίπου 90 μη Αμερικανών δημοσιογράφων με έδρα στη νότια Καλιφόρνια.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.