Header Ads

Κοζάνη: Επιστολή δημάρχου στον Υπουργό Περιβάλλοντος για δασικούς χάρτες

Να παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα υποβολής αντιρρήσεων για τους Δασικούς Χάρτες στις περιοχές του Δήμου Κοζάνης, αλλά και ολόκληρης της Δυτικής  Μακεδονίας, που έχει κλείσει, ζητά ο δήμαρχος Κοζάνης, με επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαλούτας “ήδη πολλές ιδιοκτησίες κινδυνεύουν να χαθούν λόγω της μη εμπρόθεσμης κατάθεσης ένστασης, εξ αιτίας του κόστους και της ελλιπούς πληροφόρησης”. Προτείνει, “η Πλατφόρμα για τους πολίτες αυτούς να μείνει ανοικτή για τουλάχιστον 12 μήνες, δίνοντας τη δυνατότητα να υποβάλλουν πρόσθετες αντιρρήσεις όσοι δεν πρόλαβαν να το κάνουν κατά την παλαιότερη ανάρτηση, χωρίς ή με μικρό κόστος”. Τέλος ζητά να συναντηθεί με τον Υπουργό προκειμένου να του θέσει αναλυτικά τα ζητήματα.

Ο κ. Μαλούτας στην επιστολή του χαρακτηρίζει τους «Δασικούς Χάρτες της Χώρας» πολύ σημαντικό έργο. “Μετά την ολοκλήρωσή τους”, αναφέρει χαρακτηριστικά, “θα ξέρουμε για όλη την Ελλάδα, τι χαρακτήρα έχει κάθε έκταση, σε ποιον ανήκει η κάθε επιφάνεια και θα μπορούμε να προχωρήσουμε σε χιλιάδες αναπτυξιακές εφαρμογές και πολύτιμες καλλιέργειες με την ανάπτυξη κάθε λογής κατηγορίας γεωργικές αλλά και κτηνοτροφικές παραγωγές με προϊόντα πρώτης γραμμής”.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.