Header Ads

Δυτική Μακεδονία: Ξεκινά η καταβολή των επιχορηγήσεων στις επιχειρήσεις

Εν αναμονή βρίσκονται οι επιχειρηματίες του λιανεμπορίου στην ΠΕ Κοζάνης, που θα λάβουν την έκτακτη επιχορήγηση των 3.000 ευρώ, με τις αποφάσεις έγκρισης φτάνουν ήδη στα email τους.

Η έκτακτη επιχορήγηση αφορά στα καταστήματα, που έμειναν κλειστά τα περασμένα Χριστούγεννα εξαιτίας του κορονοΐου και του σκληρού lockdown, που επιβλήθηκε στις περιοχές Κοζάνης και Δ. Αττικής.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία των αξιολογήσεων και των ενστάσεων για τους δικαιούχους του προγράμματος ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων ύψους 40 εκατ. ευρω στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και αναμένεται τα χρήματα,να πιστωθούν στους λογαριασμούς τους το επόμενο διάστημα.

Πίεση ασκείται ωστόσο στα αρμόδια υπουργεία και στην κυβέρνηση από την Περιφερειακή Αρχή για ένα νέο πρόγραμμα, ώστε όσες επιχειρήσεις στη Δυτική Μακεδονία δεν έλαβαν, καμία ενίσχυση, και έμειναν εκτός, να βοηθηθούν.

Την ίδια ώρα, οι καταστηματάρχες τόσο στο λιανεμπόριο, όσο και στην εστίαση, προσπαθώντας να επιστρέψουν στην κανονικότητα, ζητούν άμεση ενίσχυση ρευστότητας.

Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας τον τελευταίο χρόνο βιώνει τεράστια οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας και της απολιγνιτοποίησης και η ανάγκη στήριξης είναι μεγάλη, τονίζουν οι επιχειρηματίες, που γενναία στήριξη από πλευράς πολιτείας, στο πλάισιο της δίκαιης μετάβασης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

 

 

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.