Header Ads

Δ. Μακεδονία-Μόσχος Μόσχου: Περισσότερες από 2.500 χαμένες θέσεις εργασίας

Την συστράτευση  όλων  των  φορέων,  για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών που δημιουργεί η απολιγνιτοποίηση στην τοπική οικονομία και κοινωνία, ζήτησε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο  Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στην ΔΕΗ  «Σπάρτακος».Ο Μόσχος Μόσχου, έκανε γνωστό ότι «από  τον Σεπτέμβριο του 2019 που ανακοινώθηκε η απολιγνιτοποίηση έως και το τέλος του 2020, έχουν χαθεί περισσότερες από 2.500 άμεσες θέσεις εργασίας στη Δυτ. Μακεδονία».

Με βάση τα  επίσημα στοιχεία , περισσότερες από 900 θέσεις εργασίας οχτάμηνης διάρκειας έχουν χαθεί μέχρι σήμερα στην ΔΕΗ, ενώ πολύ μεγάλη είναι η μείωση των εργολαβικών θέσεων εργασίας και σύμφωνα με την εκτίμηση που υπάρχει , «έως τα τέλη του έτους, λόγω της απολιγνιτοποίησης, οι χαμένες θέσεις εργασίας στην Δυτ. Μακεδονία, θα ξεπερνούν τις  4.000».

Ο  Πρόεδρος του «Σπάρτακου» υποστήριξε ότι «έπρεπε να γίνει πρώτα η μετάβαση και η στήριξη με νέες επενδύσεις και παραγωγικές δραστηριότητες στην περιοχή και στην συνέχεια να έκλειναν οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ», ενώ άσκησε  κριτική στην έλλειψη αποτελεσματικής και ουσιαστικής αντίδρασης και παρέμβασης των περιφερειακών και τοπικών αρχών, σε όλες αυτές  τις αλλαγές.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης  

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.