Header Ads

Τσιόδρας: Nα μιλήσει η φωνή της συνείδησης, έρχονται δύσκολες μέρες - Προ των πυλών εκθετική αύξηση

«Δεν χάνουμε την ελπίδα μας, συνεχίζουμε να παλεύουμε με τα μέτρα εκείνα που μας διευκολύνουν να συνεχίζουμε τη ζωή μας, με μέτρα οριζόντιου τύπου που δεν σταματάνε την κοινωνική ζωή», δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος εκτάκτως έδωσε το παρών στην τακτική ενημέρωση της κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

«Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown», τόνισε, σημειώνοντας ότι «η προσωπική επιλογή του καθενός θα παίξει σημαντικό ρόλο στο πώς θα συνεχίσει η πανδημία στην πατρίδα μας». 

«Πιέζεται το ΕΣΥ, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Εχουμε μπροστά μας δύσκολους μήνες. Ξέρουμε ότι θα είναι χειρότερα. Να μιλήσει η φωνή της συνείδησης. Η αθώα και ανέμελη συμπεριφορά των νέων να μην συσχετιστεί με τη μετάδοση της νόσου. Το δεύτερο κύμα είναι χειρότερο. Το περιμέναμε. Δεν υπάρχει ανοσία στον πληθυσμό. Ο λόγος για την ευθύνη κουράζει», είπε ο καθηγητής.

«Αδύνατον να ελεγχθεί η διασπορά του ιού σε παγκόσμιο επίπεδο», αλλά δεν χάνουμε την ελπίδα μας. Όλοι μαζί ”με μια ψυχή” μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία τηρώντας τα μέτρα προστασίας και να αποφύγουμε το lockdown. Δεν μπορούμε να σταθούμε αδιάφορα στη διασπορά του ιού» είπε δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα μέτρα προστασίας. 

Στην Ελλάδα η επιδημία εκτινάχθηκε είπε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κάνοντας λόγο για εκθετική αύξηση προ των πυλών. Το δεύτερο κύμα σε παγκόσμια κλίμακα παρουσιάζει υψηλή δυναμική και ειδικά στην Ευρώπη εξαπλώνεται με ρυθμό 210.000 διαγνώσεις ανά ημέρα.

 

Οι περιφερειακές ενότητες που ανεβαίνουν επίπεδο συναγερμού

Η πανδημία είναι σε έξαρση με βασικό της επίκεντρο τη Βόρεια Ελλάδα και η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη και απαιτεί μεγάλη προσοχή,  τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την νόσο Covid-19.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε πως πρέπει τώρα, άμεσα, να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού, ιδιαίτερα στις περιοχές που βρίσκονται ήδη στο «κόκκινο» και στο «πορτοκαλί».

Ενημέρωσε πως από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου και στις 06:00 το πρωί η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων ανεβαίνει στο «κόκκινο επίπεδο» 4, αυξημένου συναγερμού.

Επίσης, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 06:00 το πρωί ανεβαίνει επίπεδο συναγερμού, στο επίπεδο 4, «κόκκινο», αυξημένου συναγερμού.

Επίσης, επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν οι ΠΕ Νάξου και Ροδόπης, οι οποίες περνούν στο επίπεδο τρία, «πορτοκαλί». Η Δράμα ανεβαίνει στο επίπεδο συναγερμού 2, «κίτρινο».

 
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.