Header Ads

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας για το τοπικό lockdown στην Κοζάνη (video)

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας για το τοπικό lockdown στην Κοζάνη (video)

Στις 15 Οκτωβρίου 2020, η Κοζάνη τέθηκε σε τοπικό γενικό lockdown, λόγω της αλματώδους αύξησης των κρουσμάτων που φτάνουν τα 246 ενεργά τις τελευταίες 15 ημέρες.
Από σήμερα ο ΕΟΔΥ διενεργεί μαζικά τεστ στον πληθυσμό, ενώ για 14 ημέρες, οι κάτοικοι θα απαγορεύεται να μετακινούνται εκτός της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης και θα υποχρεούνται να φορούν μάσκα σε όλους τους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

Οι συναθροίσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους απαγορεύονται. Τη λειτουργία τους αναστέλλουν επίσης  τα καταστήματα λιανικής, πλην των καταστημάτων τροφίμων, τα δικαστήρια, τα κέντρα διασκέδασης, τα μπαρ, τα γυμναστήρια, οι κινηματογράφοι, τα  κομμωτήρια, καθώς και τα καταστήματα εστίασης, με εξαίρεση τα take away και τα delivery.  Τα σχολεία συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά με τη χρήση μάσκας, τόσο εντός όσο και εκτός των αιθουσών, από εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ τα πανεπιστήμια με τηλεκπαίδευση.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργος Κασαπίδης, τόνισε την ανάγκη της πιστής τήρησης των μέτρων, ενώ, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων, είπε, ότι με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν φαίνεται να αποτελούν εστίες διασποράς.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

 

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.