Header Ads

Στα άδυτα της Νέας Υόρκης (και) από τον καναπέ του σπιτιού μας

Open House New York

Ανήσυχοι κάτοικοι «της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ», ή ακόμα όσοι θα ήθελαν να γνωρίσουν το Big Apple με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, είναι εκείνοι που θα λατρέψουν το Open House New York Festival. 

Τι είναι το Open House New York Festival

Ο λόγος για μια εκδήλωση που πραγματοποιείται ετησίως, διαρκεί ένα Σαββατοκύριακο (εν προκειμένω το Σάββατο, 17 και Κυριακή, 18 Οκτωβρίου) κατά τη διάρκεια της οποίας ιστορικά κτίρια, αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, διάφορα τοπόσημα και τα καλύτερα αξιοθέατα της Νέας Υόρκης καλωσορίζουν το κοινό. Ως ένα από τα καλύτερα γεγονότα της Νέας Υόρκης το φθινόπωρο, είναι η τέλεια ευκαιρία να εξερευνήσει κανείς μέρη που βρίσκονται εκτός του σύνηθες οπτικού του πεδίου στην Νέα Υόρκη.

Και θα έχει 150 τρόπους για να το κάνει αυτό πραγματικότητα. Όμως η 18η εκδοχή του φεστιβάλ δεν θα είναι όπως τις προηγούμενες χρονιές, μια δια ζώσης εξερεύνηση αλλά ένα υβρίδιο εικονικών εμπειριών και ατομικών επισκέψεων.

.

Πρακτικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προγραμματίσουν τη διαδρομή τους στον σύνδεσμο ohny.org. Προτείνονται εικονικά προγράμματα – κατόπιν αίτησης και live –, περιηγήσεις κατά μόνας και ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού και στους πέντε δήμους του Μεγάλου Μήλου. Το μεγαλύτερο μέρος των προς επίσκεψη τοποθεσιών είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο και δεν απαιτούνται κρατήσεις. Κάποιες, ωστόσο, εικονικές εμπειρίες απαιτούν εγγραφή.

Στον προαναφερθέντα ιστότοπο μπορεί να ανακαλύψει κανείς προτάσεις για να οργανώσει καλύτερα το Σαββατοκύριακό του, καθώς επίσης και χρήσιμες συμβουλές για το πως να εκμεταλλευθεί τις καλύτερες από τις δεκάδες προτάσεις. 

 Σε εικονικές βιντεο-περιηγήσεις, σχεδιαστές πρότζεκτ και ειδικοί θα ξεναγήσουν επί τόπου σε κτηριακές εγκαταστάσεις όπως η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στο Newtown Creek, ο πύργος ελέγχου και τα τούνελ στο Floyd Bennett Field, το ONStage (την τελευταία προσθήκη στα θρυλικά Kaufman Astoria Studios) και οι Woolworth Tower Residences στο Μανχάταν.

Νέα Υόρκη

 Άλλες παρουσιάσεις θα προσφέρουν ματιές πίσω από τα επιφαινόμενα στο «Little Island» (τον προκυμαία που σχεδίασε το στούντιο Heatherwick), στην κοινότητα που βρίσκεται στο Westbeth Home to the Arts και στην κατασκευή επιγραφών νέον στο UrbanGlass. Παράλληλα, το πρόγραμμα «Broadway Challenge» – εμπνευσμένο από το βιβλίο «Walking Broadway» του William Hennessey – προσκαλεί τους συμμετέχοντες να περπατήσουν και τα 21 χιλιόμετρα του Μπροντγουέι, από το Bowling Green μέχρι τον ποταμό Χάρλεμ.

 Οι δραστηριότητες στο ύπαιθρο που προτείνονται είναι κατά μόνας διαδρομές του τύπου «Grand Concourse Art Deco by foot», «NYC DOT art by bike» και «Woodlawn Cemetery’s mausoleums». Τέλος, σειρά προγραμμάτων με την επωνυμία «Black Gotham Experience» με επικεφαλής τον καλλιτέχνη και ιστορικό Kamau Ware εξερευνούν τον αντίκτυπο της αφρικανικής διασποράς στην ανάπτυξη της Νέας Υόρκης. Και σε μια σειρά από podcast, με τίτλο «Lost New York» επιχειρείται εξερεύνηση τοποθεσιών που πλέον δεν υπάρχουν, σαν το Seneca Village (ιδρύθηκε το 1825 από Μαύρους που δεν ήταν σκλάβοι) και το στάδιο μπέιζμπολ Ebbets Field.

ΠΗΓΗ: timeout.com

ΑΠΕ

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.