Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και άλλα πέντε στελέχη

Σε μια ιστορική απόφαση και μετά από πεντέμισι χρόνια δίκης, η δικαιοσύνη αποφάσισε: ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και πρωτοκλασάτα στελέχη κρίθηκαν ένοχοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Περίπου στις 12 το μεσημέρι, την ιστορική ημέρα της 7ης Οκτωβρίου 2020, το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι κηρύττει ένοχους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης επτά από τους κατηγορουμένους και συγκεκριμένα τους Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής.
Όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Θυμίζουμε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι για την εγκληματική οργάνωση ήταν οι εξής (18 βουλευτές και 2 πυρηνάρχες):
Νίκος Μιχαλολιάκος
Χρήστος Παππάς
Ηλίας Κασιδιάρης
Γιάννης Λαγός
Ηλίας Παναγιώταρος
Κωνσταντίνος Μπαραμπαρούσης
Ελένη Ζαρούλια
Γιώργος Γερμενής
Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Νίκος Μίχος
Γιώργος Γερμενής
Αντώνης Γρέγος
Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος
Ευστάθιος Μπούκουρας
Πολύβιος Ζησιμόπουλος
Νίκος Κούζηλος
Αρτέμης Ματθαιόπουλος
Δημήτρης Κουκούτσης.
Και οι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής
Μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας ακολούθησαν χειροκροτήματα από την πλευρά του ακροατηρίου. Με κλάματα αντέδρασε η οικογένεια Φύσσα. Αναμένεται η ανάγνωση των ποινών.






