Header Ads

Στις 2 Νοεμβρίου, Ντεπ και Χερντ θα μάθουν το αποτέλεσμα της δίκης που τους βρήκε αλληλοσπαρασσόμενους

.

 Στις 2 Νοεμβρίου θα μάθουν ο Τζόνι Ντεπ κι η Αμπερ Χερντ το αποτέλεσμα της προσφυγής του στην δικαιοσύνη εναντίον βρετανικής εφημερίδας που τον χαρακτήρισε «σύζυγο που χτυπά την γυναίκα του», μια απόφαση που μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στην καριέρα του ηθοποιού. 

Ο 57χρονος Τζόνι Ντεπ κατέθεσε μήνυση εναντίον του ομίλου (που εκδίδει, μεταξύ άλλων και την βρετανική Sun) News Group Newspapers κι έναν από τους δημοσιογράφους, τον Νταν Γούτον για ένα άρθρο του 2018 που ανέφερε ότι ήταν βίαιος στην πρώην σύζυγό του, την 34χρονη Αμπερ Χαρτ.

Τόσο ο Ντεπ, όσο και η Χέρντ προσκόμισαν αποδεικτικά στοιχεία των ισχυρισμών τους στον δικαστή Αντριου Νίκολ κατά την διάρκειας μιας ακροαματικής διαδικασίας 3 εβδομάδων που αποτύπωσαν μια σχέση σαν σενάριο ταινίας τρόμου. 

Κατηγορίες για σοβαρά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, χρήση ουσιών και παράλληλες σχέσεις ακούστηκαν από το πρώην ζευγάρι που ήλθε σε γάμου κοινωνία το 2015 για να ακολουθήσει 15 μήνες αργότερα η αίτηση διαζυγίου από την Αμπερ Χερντ. 

Ο Ντεπ είπε στο δικαστήριο ότι δεν ήταν ποτέ βίαιος απέναντι στην γυναίκα του, ότι (εκείνη) έλεγε ψέματα κι ότι του είχε επιτεθεί σε αμέτρητες περιστάσεις. Σε μια απ′ αυτές, μάλιστα που δέχτηκε τα γυαλιά ενός σπασμένου μπουκαλιού βότκας, έχασε ένα κομμάτι δακτύλου του. 

Η Χερντ με την σειρά της λέει ότι ο Ντεπ ήταν ένας αφόρητος ζηλιάρης «ένα τέρας» μετά την χρήση ναρκωτικών κι αλκοόλ. ΄Οπως επίσης ανέφερε κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, πολλές φορές απείλησε να την σκοτώσει, συμπεριλαμβανομένων 14 περιπτώσεων εξαιρετικής βίας κατά την διάρκεια των οποίων ο ηθοποιός, μεταξύ άλλων, την έσπρωχνε, την χτυπούσε και την κλωτσούσε. 

Εξαιτίας των περιορισμών για τον κορονοϊό, ο Αντριου Νίκολ θα παραδώσει την απόφασή του στις 10 π.μ. (ώρα Λονδίνου) και κανένα γεγονός δεν θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο του Ανώτατου Δικαστηρίου. 

Ο δικαστής θα πρέπει να αποφανθεί αν η εεφημερίδα Sun και το συγκεκριμένο δημοσίευμα προκάλεσαν «σοβαρό πλήγμα« στην υπόληψη του Ντεπ κι αν τα όσα ανέφερε η εφημερίδα ανταποκρίνονται στην αλήθεια. 

Εάν κερδίσει ο Ντεπ, οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν ότι θα είχε «δικαίωμα πολύ σημαντικής αποζημίωσης...» Στην πράξη είπαν ότι υπάρχει ανώτατο όριο για γενικές ζημιές μεταξύ 300.000 και 325.000 λιρών (391.000- 423.600 $), αλλά προσέθεσαν ότι ο Ντεπ θα πρέπει να λάβει επιπλέον αποζημίωση, καθ′ ότι η εμπλοκή της εφημερίδας Sun προσέθεσε στην  «ζημιά, αγωνία και ανάγκη δικαίωσης». 

Εάν χάσει, η φήμη του θα καταστραφεί ιδιαίτερα και μπορεί να δυσκολευτεί να συνεργαστεί με μεγάλα κινηματογραφικά μέρη στο μέλλον, λένε σχολιαστές.

Εκ μέρους του Ντεπ εκκρεμεί επίσης και μια αγωγή υψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον της Χερντ για άρθρο που έγραψε στην εφημερίδα The Washington Post

ΠΗΓΗ: Reuters

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.