Header Ads

«Βραβεία ΑΡΓΩ 2020» σε οκτώ διακεκριμένους Έλληνες του εξωτερικού

.

Μια γιορτή για την ελληνική εξωστρέφεια και δημιουργικότητα και μια ελπίδα για την Ελλάδα που δοκιμάζεται πραγματοποιήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2020. Οκτώ διακεκριμένοι Έλληνες του Εξωτερικού τιμήθηκαν με τα «ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΓΩ 2020» σε διαδικτυακή εκδήλωση που συντόνισε ο δημοσιογράφος, κ. Παύλος Τσίμας. Στην τελετή παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΓΩ απονέμονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και αποτελούν πρωτοβουλία της «Διεθνούς Ένωσης ΑΡΓΩ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ», η οποία αποσκοπεί στην επιβράβευση της εξωστρέφειας, της δημιουργίας, των ανοιχτών οριζόντων και στην ευαισθητοποίηση της Ελλάδας για την επιτυχία των παιδιών της στο εξωτερικό

Ειδικότερα τα «ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΓΩ 2020» απονεμήθηκαν στους εξής:

Βραβείο Επιστημών: Ελευθερία Ζεγγίνη , Καθηγήτρια Υπολογιστικής Γενετικής, ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

 

Βραβείο Πολιτισμού και Τεχνών: Θεόδωρος Κουρεντζής, Διευθυντής Ορχήστρας, ΡΩΣΙΑ

 

Βραβείο Επιχειρηματικότητας:  Άλμπερτ Μπουρλά, CEO της PFIZER, ΗΠΑ

 

Βραβείο Καινοτομίας: Μιχάλης Τζάννες, Angel Investor, ΗΠΑ

 

Βραβείο Ανθρωπιστικής Προσφοράς: Γιώργος Βέλμαχος, Καθηγητής Χειρουργικής, ΗΠΑ

 

Βραβείο Προσφοράς στα Κοινά: Λίνος Σισιλιάνος, Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ΓΑΛΛΙΑ

 

Βραβείο Αθλητισμού: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Καλαθοσφαιριστής, ΗΠΑ

 

Βραβείο Γαστρονομίας: Ασημάκης Χανιώτης, chef, Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ

 

,

 

Όπως τόνισε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής αξιολόγησης των βραβείων, κ. Βασίλης Σκουρής στον χαιρετισμό του:«Δεν είναι καθόλου εύκολο να αναδειχθούν οι άριστοι των αρίστων, ακριβώς επειδή είναι πλείστοι οι Έλληνες που σταδιοδρομούν και διαπρέπουν στο εξωτερικό».

Στο δικό του χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης ΑΡΓΩ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, κ. Σπύρος Α. Παππάς, ανέφερε: «Είναι ευχάριστο και ελπιδοφόρο να ανακαλύπτει κανείς τον μεγάλο αριθμό Ελλήνων που διαπρέπουν στις ξένες κοινωνίες, όπου ζουν και εργάζονται.
Η τελετή έχει και την έννοια της απότισης φόρου τιμής προς τον άγνωστο αυτόν Έλληνα του Εξωτερικού, που με το παράδειγμά του τιμά την καταγωγή του».

Ο παγκόσμιος χαρακτήρας της προσφοράς των οκτώ βραβευθέντων μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους του Έλληνες, είτε ζουν στο εξωτερικό είτε ζουν και στην Ελλάδα. Άλλωστε, όπως τόνισε στο ευχαριστήριο μήνυμά του και ο Θ. Κουρεντζής, η Ελλάδα δει είναι τόπος και χώρος, αλλά ζωντανό ήθος και τρόπος.

Σημειώνεται ότι στην επιτροπή αξιολόγησης προήδρευσε ο Ομ. Καθηγητής Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., πρώην Πρόεδρος του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, κ. Βασίλης Σκουρής, και ενώ μέλη ήταν οι:

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO

• Παναγιώτη Γιαννάκη, Προπονητής καλαθοσφαίρισης

• Νικηφόρο Διαμαντούρο, Ακαδημαϊκός, πρώην Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής

• Χρήστο Ζερεφό, Ακαδημαϊκό, Επόπτης του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών

• Άννη Ηλιοπούλου, Επιχειρηματίας - Εκδότρια

• Σταύρο Μπένο, Πρόεδρος Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»

• Μιχάλη Μπλέτσα, Ερευνητής/Διευθυντής Πληροφορικής του MIT Media Lab

• Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, Επιχειρηματίας

• Σπύρο Α. Παππά, Δικηγόρο, Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης «ΑΡΓΩ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ»

• Αθανάσιο Σαββάκη, Επιχειρηματίας

Πώς ξεκίνησαν όλα

Τα τελευταία χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, χιλιάδες Ελλήνων τόλμησαν να ανοίξουν τα φτερά τους σε εξαιρετικά δύσκολα και ανταγωνιστικά περιβάλλοντα στο εξωτερικό. Και η πλειονότητά τους τα κατάφερε! Κάποιοι από αυτούς διαπρέπουν σήμερα κυριολεκτικώς!

Σε αυτή τη διαπίστωση προέβη η Διεθνής Ένωση ΑΡΓΩ και στη συνέχεια μέσα από αυτούς τους Έλληνες του Κόσμου, ιδρύθηκε, το 2014, η ΑΡΓΩ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ (www.argo-network.eu), ένα Δίκτυο Ελλήνων που εργάζονται, κατά βάση, στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και σε διεθνείς οργανισμούς, στις Βρυξέλλες.

Το Δίκτυο αυτό επεκτάθηκε το 2016 και στο Παρίσι, με την ΑΡΓΩ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΙΣΙΟΥ (www.argo-network.fr), και με το όραμα ανάλογα Δίκτυα Ελλήνων να αναπτυχθούν και σε άλλες πρωτεύουσες του Κόσμου.

Η ΑΡΓΩ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ στοχεύει να αναδείξει αυτή την Ελλάδα, της εξωστρέφειας, της δημιουργίας, του κοσμοπολιτισμού και των ανοιχτών οριζόντων, μέσω του θεσμού «ΑΡΓΩ – ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ».

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.