Header Ads

Ποιος είναι ο Τζόναθαν Γκροφ του «Mindhunter» και γιατί πρέπει να θυμόμαστε το όνομά του

Ο Τζόναθαν Γκροφ πρωταγωνιστεί στην σειρά του Netflix, «Mindhunter».

Ο Τζόναθαν Γκροφ είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα των τελευταίων χρόνων όχι μόνο στην σύγχρονη ιστορία του Μπρόντγουεϊ, αλλά και την τηλεόραση. 

Ο 34χρονος ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά του Netflix «Mindhunter» σε συμπαραγωγή του Ντέιβιντ Φίντσερ («Seven», «Zodiac», «The Girl with the Dragon Tattoo»), στην οποία υποδύεται τον πράκτορα του FBI Χόλντεν Φορντ και μαζί με τον συνεργάτη του Μπιλ Τεντς (Χολτ Μακάλανι) και μια μικρή ομάδα, διερευνά την επιστήμη της εγκληματολογίας, εστιάζοντας στα κίνητρα πίσω από τον φόνο και την ψυχολογία των δολοφόνων. Μέσα από συνεχείς συνεντεύξεις με τους κατά συρροή δολοφόνους, οι ήρωες ενώνουν το παζλ και εισχωρούν στο μυαλό των εγκληματιών. Στα πρώτα επεισόδια, ο Φορντ μοιάζει λίγο εσωστρεφής, αρκετά σοβαρός και ειλικρινής, καθώς όμως η ιστορία εκτυλίσσεται, ο χαρακτήρας καταφέρνει να κάνει τους δολοφόνους να τον εμπιστευτούν και να μιλήσουν για τα εγκλήματά τους. Η σειρά διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και το σενάριο είναι εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα. Μερικοί από τους δολοφόνους που βλέπουμε είναι οι Τσαρλς Μάνσον, Εντ Κέμπερ, Ντένις Ρέιντερ και Τζέρι Μπρούντος. «Μελετάω τον εκάστοτε κατά συρροή δολοφόνο από τον οποίο πρόκειται να πάρει ο χαρακτήρας μου συνέντευξη στη σειρά όσο περισσότερο μπορώ, αλλά δεν με ενθουσιάζει πολύ αυτή η διαδικασία. Αυτό που μου αρέσει είναι να ερευνώ την ψυχολογία των ίδιων των σκηνών. Οι συνεντεύξεις που αποτελούν 15 σελίδες από το σενάριο, με διασκεδάζουν ως ηθοποιό με την έννοια ότι μπορώ να αφεθώ και να ερευνήσω την ψυχολογία. Αν σταματήσω και σκεφτώ τις πράξεις των δολοφόνων, στεναχωριέμαι. Στο μυαλό μου δεν υπάρχει η παραμικρή κατανόηση για εκείνους», δήλωσε ο ηθοποιός σε συνέντευξή του στο Vanity Fair

Ενα αστέρι γεννιέται

Γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1985 στο Λάνκαστερ της Πενσυλβάνια. Από μικρή ηλικία ανέπτυξε ενδιαφέρον για τις τέχνες του θεάματος και συμμετείχε σε διάφορες παραγωγές μιούζικαλ στο «Fulton Opera House». Οταν αποφοίτησε από το λύκειο και ετοιμαζόταν να ξεκινήσει σπουδές στο πανεπιστήμιο, του έγινε πρότασει να ενταχθεί στην αμερικανική περιοδεία της «Μελωδίας της Ευτυχίας» («The Sound of Music»). Το 2005 κέρδισε ρόλο στο μιουζικαλ «Fame» και στη συνέχεια έκανε το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ με το μιούζικαλ «In My Life» του Τζόζεφ Μπρουκς. Για δυο χρόνια εμφανιζόταν στο ροκ μιούζικαλ «Spring Awakening» μαζί με τη Λέα Μισέλ, με την οποία συμπρωταγωνίστησαν τα επόμενα χρόνια στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του Ράιαν Μέρφι, «Glee».

Ο πρώτος του κινηματογραφικός ρόλος ήρθε το 2009 στην ταινία «Taking Woodstock». Μετά από συμμετοχές σε τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές, ο Γκροφ δάνεισε την φωνή του στον Κρίστοφ, έναν από τους χαρακτήρες της δημοφιλούς ταινίας κινουμένων σχεδίων «Frozen» («Ψυχρά κι Ανάποδα») το 2013 και αναμένεται να την ξαναδανείσει στο σίκουελ που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Η ταινία χάρισε στον ηθοποιό και τους υπόλοιπους συντελεστές, έναν μεγάλο αριθμό βραβείων και υποψηφιοτήτων. Πρωταγωνίστησε στην κωμωδία του ΗΒΟ «Looking», στην ταινία «American Sniper» και το τηλεοπτικό δράμα «The Normal Heart». Ομως, ένας από τους ρόλους που τον έκαναν περισσότερο γνωστό στο χώρο του θεάτρου ήταν αυτός του βασιλιά Γεωργίου στο διάσημο «Off-Broadway» μιούζικαλ, «Hamilton». Το show κέρδισε βραβεία Grammy και Tony σε σημαντικές κατηγορίες, το 2016. 

Ο Τζόναθαν Γκροφ πρωταγωνιστεί στην σειρά του Netflix, «Mindhunter».

Το μέλλον του Γκροφ διαγράφεται ακόμα πιο λαμπρό και έχει ήδη εδραιώσει το όνομά του στον χώρο της ψυγαγωγίας. Αυτό το διάστημα, ετοιμάζεται για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο μιούζικαλ «Little Shop of Horrors», στην «Off-Broadway» σκηνή. Και έπεται συνέχεια.

 

(Με πληροφορίες από τα Broadway World, Empire Online, Vanity Fair)

Αλεξάνδρα Σκαράκη
Από το Blogger.