Header Ads

Tσίπρας: Οι νέοι να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους

Eurokinissi

«Δεν θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερο βήμα για να ανταμώσουμε ξανά όλοι μαζί και να αναγγείλουμε το νέο μας ξεκίνημα, να χτίσουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο, ανοιχτό, δημοκρατικό, μα πάνω από όλα ένα νεανικό κόμμα της αριστεράς», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο φεστιβάλ ΣΠΟΥΤΝΙΚ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε ότι «σήμερα με τη διακήρυξή μας, το δημοκρατικό προσκλητήριο σε κάθε νέα και σε κάθε νέο, σε κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη, σε κάθε ενεργό πολίτη, ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο για την αριστερά και για το τόπο». Σήμερα, σημείωσε, «μαζί μας ενώνονται δεκάδες χιλιάδες προοδευτικοί πολίτες με διαφορετικές καταγωγές και παραδόσεις, για να φτιάξουμε το ΣΥΡΙΖΑ, τη μεγάλη προοδευτική παράταξη της νέας εποχής».

Εξήγησε ότι η εκκίνηση γίνεται από το φεστιβάλ της νεολαίας, γιατί κόμμα που δεν ξεκινά από τους νέους και δεν τους συγκινεί και δεν τους δίνει χώρο, δεν έχει προοπτική. Απευθυνόμενος στους νέους ψηφοφόρους 17 έως 35 χρονών, τους κάλεσε να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ «στα δικά τους χέρια και να φτιάξουν τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς που παρέλαβε μια χώρα, όπως είπε, χρεοκοπημένη, «σχεδιασμένη να είναι μια παρένθεση, μια κόκκινη κουκίδα στον χάρτη του γκρίζου καθεστώτος του παλιού πολιτικού συστήματος».

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.