Header Ads

ΗΠΑ: Πήγαινε σε reunion πάρτι και έβαλε 13 δασικές πυρκαγιές στη διαδρομή

Ενας άνδρας κατηγορούμενος για εμπρησμό ταξίδεψε από το Μιζούρι των ΗΠΑ στη βόρεια Καλιφόρνια για να παραβρεθεί στο 50ο reunion πάρτι του γυμνασίου του και στη διαδρομή έβαλε 13 δασικές πυρκαγιές.

Ενας πρώην συμμαθητής του είπε στην εφημερίδα Mercury News του Σαν Χοσέ πως ο Φρέντι Οουεν Γκράχαμ φαινόταν χαρούμενος στο πάρτι, στις 21 Σεπτεμβρίου. Ο Γκράχαμ, από τον Μίλπιτας της Καλιφόρνια, ο οποίος έζησε στην περιοχή του Κάνσας για τρεις δεκαετίες, δεν φαινόταν αναστατωμένος, είπε ο Ριτς Σαντόρο.

«Ηταν ενθουσιασμένος που ήρθε. Του μίλησα πέντε ή έξι φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ηταν χαρούμενος που ήταν εκεί. Μου είπε: ”Δεν περίμενα να διασκεδάσω τόσο πολύ”, είπε ο Σαντόρο.

Οι κρατικοί υπάλληλοι που ερεύνησαν τις πυρκαγιέςς δήλωσαν ότι ο Γκράχαμ τους έδωσε μια διαφορετική εντύπωση. Αφού συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ, τους είπε ότι ήταν σε «συναισθηματική» φόρτιση για την απώλεια της συζύγου του το 2018, και πέταξε φλεγόμενα κομμάτια χαρτιού στην άκρη ενός δρόμου.

«Επειδή πέθανε και δεν μπορούσε να είναι μαζί του, ήταν συναισθηματικά ταραγμένο και προκάλεσε τις πυρκαγιές”, ανέφερε η έκθεση της Διεύθυνσης Δασών και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνια.

Ο Σάντορο θυμήθηκε ότι ο Γκράχαμ ήταν στεναχωρημένος για την απουσία της εκλιπούσας συζύγου του από τη συνάντηση.

Ο εμπρηστής κρατείται από την αστυνομία, με εγγύηση ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων, για 13 υποθέσεις εμπρησμού. 

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Γκράχαμ οδήγησε σε μια περιοχή βόρειοανατολικά του Σαν Χοσέ και έβαλε 13 πυρκαγιές σε διάστημα δύο ημερών. Αν και οι φωτιές αυτές δεν προκάλεσαν τραυματισμούς ή βλάβες σε σπίτια, κινητοποίησαν δεκάδες πυροσβέστες, αεροσκάφη, μπουλντόζες και άλλα μέσα που έδωσαν για πολλές ώρες μάχη με τις φλόγες.

Ο Γκράχαμ αναγνωρίστηκε ως ύποπτος αφού τον είδε κάποιος, έγραψε τον αριθμό πινακίδας του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου και ενημέρωσε τους πυροσβέστες. Συνελήφθη όταν επέστρεψε το αυτοκίνητο μίσθωσης στο αεροδρόμιο.

Πηγή: Guardian

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.