Header Ads

Τουλάχιστον μια νεκρή από την πυρκαγιά στη Μόρια

 Eurokinissi

Τουλάχιστον μία είναι η νεκρή από την πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας Λέσβου. 

Ανακοίνωση για την πυρκαγιά και τα επεισόδια που ακολούθησαν εξέδωσε το υπουργείο Υγείας: Σύμφωνα με αυτήν, από το ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης συνολικά εννέα άνδρες, έξι γυναίκες και δύο παιδιά, εκ των οποίων ένα βρέφος.

«Η πλειονότητα των τραυματιών έχει ορθοπαιδικά τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Κανείς από τους τραυματίες δεν διατρέχει κίνδυνο και αναμένεται να λάβουν εξιτήριο εντός των προσεχών ημερών. Επίσης, μεταφέρθηκε με επιβατικό αυτοκίνητο απανθρακωμένο πτώμα γυναίκας, το οποίο βρίσκεται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου.

Το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης και το ΕΚΑΒ παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στράτος Κυτέλης μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ ανέφερε ότι υπάρχουν φόβοι και πληροφορίες για ακόμη έναν νεκρό, ενώ για δύο νεκρούς, μια μητέρα και το παιδί της, έκανε λόγο- επίσης στον ΣΚΑΙ- ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, επικαλούμενος ενημέρωση από την αστυνομία. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι νεκροί είναι δύο. 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, υπήρξαν δύο πυρκαγιές, η πρώτη στις 16:45 περίπου σε απόσταση 400 περίπου μέτρων εξωτερικά του Κέντρου, σε ελαιώνα, την οποία έσβησαν οι  πυροσβεστικές δυνάμεις και η δεύτερη 20 περίπου λεπτά αργότερα εντός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετείχαν και πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Μετά το ξέσπασμα της φωτιάς δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση και επεισόδια μεταξύ προσφύγων -που προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο των πυροσβεστών- και αστυνομικών δυνάμεων, που προχώρησαν σε χρήση χημικών. Ακολούθησαν σκηνές χάους, με εκατοντάδες οικογένειες να εγκαταλείπουν το χώρο για πιο ασφαλή σημεία στα γύρω κτήματα. Ζημιές προκλήθηκαν σε δύο πυροσβεστικά οχήματα. Η ένταση εκτονώθηκε αργότερα το βράδυ.

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.