Header Ads

Ο Τζέιμι Ολιβερ πληρώθηκε 5,8 εκατ. ευρώ παρά το κλείσιμο των εστιατορίων του

Ο Τζέιμι Ολιβερ έγινε πλουσιότερος κατά 5,2 εκατ. το περασμένο έτος, παρά την βουτιά στα κέρδη του μετά την κατάρρευση της αλυσίδας εστιατορίων του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μέχρι το Δεκέμβριο του 2018 η «αυτοκρατορία» που έχει δημιουργήσει ο διάσημος τηλεοπτικός σεφ αύξησε τις πωλήσεις της κατά 49 εκατ. ευρώ, αν και τα καθαρά κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 8,8 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω μιας εφάπαξ χρέωσης ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ, η οποία σχετίζεται με το κανόνι στην αλυσίδα εστιατορίων του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ηταν εθισμένη στην Coca Cola διαίτης - Τώρα βγάζει 100 εκατ. δολάρια ετησίως

Ο Πολ Χαντ, διευθύνων σύμβουλος της Jamie Oliver Holdings, δήλωσε ότι η εταιρεία πέτυχε ένα «ανθεκτικό σύνολο αποτελεσμάτων». Το μερίδιό ύψους 5,8  εκατ. ευρώ που κατέβαλε ο όμιλος στον σεφ ήταν, μάλιστα, μειωμένο σε σύγκριση με τα 9,7 εκατ. ευρώ το αμέσως προηγούμενο έτος.

Τα έσοδα της μιντιακής επιχείρησης του Ολιβερ έπεσαν ελαφρώς καθώς οι τηλεοπτικές εκπομπές του και τα βιβλία Jamie Cooks Italy,  Friday Night Feast και Quick & Easy δεν αποδείχθηκαν τόσο επιτυχημένα όσο τα αντίστοιχα βιβλία και τηλεοπτικά σόου των προηγούμενων ετών.

Ωστόσο, η εταιρεία υπέγραψε νέα μακροχρόνια συμβόλαια με τη Shell και την Tesco, ενώ η διεθνής επιχείρηση του Ολιβερ άνοιξε 12 νέα καταστήματα σε τρεις νέες χώρες, ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε 62 συνολικά.

Τα κέρδη ενισχύθηκαν επίσης από το κλείσιμο του ζημιογόνου περιοδικού του Τζέιμι Ολιβερ το 2017.

Τον Μάιο 22 από τα 25 εστιατόρια του σεφ έκλεισαν, με αποτέλεσμα να χαθούν πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας. 

Τον Αύγουστο ο σεφ δήλωσε ότι ήθελε να μετατρέψει τα απομεινάρια της επιχειρηματικής του αυτοκρατορίας σε μια «ηθική εταιρία» που δίνει ίσο βάρος στους ανθρώπους, στον πλανήτη και στο κέρδος.

«Είμαστε μια εμπορική επιχείρηση με κοινωνικό σκοπό. Από τους τελευταίους έξι μήνες έχουμε ανακαλύψει με απόλυτη σαφήνεια το όραμα και τις αξίες μας, καθώς και πλέον εστιάζουμε σε αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Χαντ.

Πηγή: Guardian

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.