Header Ads

Το ύστατο χαίρε στον Ζακ Σιράκ

Η Γαλλία απέτισε ύστατο φόρο τιμής στον πρώην πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ, ο οποίος θα ενταφιαστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο μετά την κηδεία του που ετελέσθη παρουσία περίπου 80 ξένων προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Καλυμμένο με τη γαλλική σημαία, το φέρετρο του Ζακ Σιράκ,  ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη σε ηλικία 86 ετών, μεταφέρθηκε στην παρισινή εκκλησία του Αγίου Σουλπικίου υπό τα βλέμματα περίπου 2.000 προσκεκλημένων.

Κατά την είσοδό του στον ναό, το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο προαύλιο χειροκρότησε.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος ναός της γαλλικής πρωτεύουσας, μετά τον καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων, ο οποίος παραμένει κλειστός για το κοινό μετά την πυρκαγιά που σημειώθηκε στις 15 Απριλίου, ήταν κατάμεστος. Παρόντες ήταν 80 ξένες προσωπικότητες, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, πρώην ηγέτες και μέλη βασιλικών οικογενειών.

Εκτός από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ήταν παρόντες οι πρόεδροι της Ιταλίας και του Κονγκό Σέρτζο Ματαρέλα και Ντενί Σασού Νγκέσο, οι πρωθυπουργοί του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι και της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καθώς και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας και ο εμίρης του Κατάρ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ-Θάνι.

O πρώην πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι φτάνει στο Σανζ Ελιζέ στο Παρίσι αφού πρώτα απέτισε φόρο τιμής στον πρώην Γάλλο πρόεδρο Ζακ ΣιράκΣτην κηδεία το «παρών» έδωσε και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ ΚλίντονΠλήθος κόσμου στο σημείο για να αποχαιρετίσει τον πρώην Γάλλο πρόεδροΗ ηθοποιός και παραγωγός Σάλμα Χάγιεκ μαζί με τον σύζυγό της Φρανσουά Χένρι ΠινόO πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά ΣαρκοζίΑριστερά ο Μάρτιν Ρέι Σιράκ, εγγονός του πρώην προέδρου. Στο κέντρο η κόρη του, Κλοντ Σιράκ μαζί με τον σύζυγό της στα δεξιά της O πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν υποδέχεται τον πρώην πρόεδρο, Φρανσουά ΟλάντΠλήθος κόσμου συγκεντρωμένο στους κεντρικούς δρόμους απ' όπου θα περάσει η σορός του Ζακ ΣιράκΟ Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Γουόλτερ ΣτάινμαγιερΟ πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν
Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.