Header Ads

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε σύνδεσμο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Μία ημέρα μετά τη διπλή ενέδρα σε πληρώματα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό έξι αστυνομικών, η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε έφοδο σε σύνδεσμο οπαδών της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Β/Α Αττικής, το βράδυ της Δευτέρας, μπήκαν στα γραφεία του συνδέσμου επί της οδού Κιουτάχειας και πραγματοποίησαν ελέγχους. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσης αναφορές για ευρήματα, ούτε για προσαγωγές ατόμων.

Σε ανακοίνωση της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, αναφέρει μεταξύ άλλων:

 Με την έναρξη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος 2019-2020, σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν στη Ν. Φιλαδέλφεια μετά τον αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό έξι (6) συναδέλφων αστυνομικών, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. (5) και του Α.Τ. Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας (1).

 Ο τραυματισμός ιδίως του ενός (1), εμπνέει ανησυχία και γεννά τεράστια ερωτηματικά για την ανυπαρξία σχεδιασμού αντιμετώπισης της βίας στους αθλητικού χώρους και αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τα μοναδικά στοιχεία παθογένειας που έχουν κυριαρχήσει στους Ελληνικούς αθλητικούς χώρους. Οι αρμόδιοι πρέπει να ”σκύψουν” πλέον στο συγκεκριμένο θέμα και να οργανωθούν σχέδια εξαφάνισης του φαινομένου, πριν θρηνήσουμε θύματα.

 Το Δ.Σ. της Ένωσης, εκφράζει τις ευχές του για γρήγορη ανάρρωση των συναδέλφων και μελών της Ένωσης και τους ευχαριστεί για την αυταπάρνηση που επέδειξαν. Ελπίζουμε να είναι οι τελευταίοι και να μην χρειαστεί άλλη φορά να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές χωρίς κανένα λόγο.

 

Αλέξανδρος Καλαφάτης
Από το Blogger.