Header Ads

Πάνω από 100 νεκροί λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων στην Ινδία

Σφοδρές βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 113 ανθρώπων στις πολιτείες Ουτάρ Πραντές και Μπιχάρ της Ινδίας μέσα στις τελευταίες τρεις ημέρες, ανέφεραν αξιωματούχοι τη Δευτέρα, καθώς μεγάλοι όγκοι υδάτων πλημμύρισαν μια μεγάλη πόλη, εισέρρευσαν σε νοσοκομεία και οδήγησαν στην εκκένωση μιας φυλακής.

Η περίοδος των μουσώνων στην Ινδία που αρχίζει τον Ιούνιο συνήθως αρχίζει να υποχωρεί στις αρχές του Σεπτεμβρίου, αλλά οι σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν συνεχιστεί σε τμήματα της χώρας φέτος, προκαλώντας πλημμύρες.

Ένας αξιωματούχος είπε πως τουλάχιστον 93 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο πιο πυκνοκατοικημένο Ουτάρ Πραντές την Παρασκευή, αφού τα ανατολικά της χώρας επλήγησαν από ισχυρότατες βροχές.

Η άνοδος των νερών ανάγκασε τις αρχές να μεταφέρουν 900 κρατουμένους από μια φυλακή στην επαρχία Μπάλια, δήλωσε ο Σαντός Βέρμα, αξιωματικός της αστυνομίας.

Στο γειτονικό Μπιχάρ, φτωχή αγροτική περιοχή που επλήγη από πλημμύρες νωρίτερα μέσα στο έτος, ο απολογισμός των νεκρών από τις τελευταίες βροχοπτώσεις είχε φτάσει τους 20 τη Δευτέρα, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η Πάτνα, πρωτεύουσα του Μπιχάρ, όπου ζουν περίπου 2 εκατ. κάτοικοι, επλήγη σκληρά, με πλημμύρες σε πολλούς δρόμους και τα νερά να εισέρχονται σε πολλά σπίτια, καταστήματα και ακόμα και τις πτέρυγες ενός μεγάλου νοσοκομείου. Σε κάποια μέρη της πόλης, οι αρχές έστειλαν βάρκες για τη διάσωση κατοίκων.

Reuters / HuffPost Greece
Από το Blogger.