Header Ads

Ο Σεμπάστιαν Κοχ στην Αθήνα για την πρεμιέρα της ταινίας «Μη χαμηλώνεις το βλέμμα»

Στην Αθήνα θα βρεθεί ο Γερμανός ηθοποιός Σεμπάστιαν Κοχ, προκειμένου να παραστεί στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Μη χαμηλώνεις το βλέμμα» στην οποία πρωταγωνιστεί (διεθνής τίτλος: «Never Look Away», πρωτότυπος τίτλος: «Werk ohne Autor»).

Πρόκειται για την τελευταία δημιουργία του βραβευμένου Γερμανού σκηνοθέτη Φλόριαν Χένκελ Φον Ντόνερσμαρκ («Οι ζωές των άλλων», «O Τουρίστας»), ο οποίος σκηνοθετεί και πάλι τον Σεμπάστιαν Κοχ σε μια ιστορία που έχει ως αφετηρία τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, για να αφηγηθεί γεγονότα που διατρέχουν τρεις δεκαετίες ιστορίας και καλλιτεχνικής δημιουργίας εμπνευσμένα από τη ζωή και το έργο του Γερμανού καλλιτέχνη Γκέρχαρντ Ρίχτερ.

Ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό από τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Οι ζωές των άλλων», αλλά και την ελληνική επιτυχία «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» του Γιάννη Σμαραγδή, ο Σεμπάστιαν Κοχ στο «Μη χαμηλώνεις το βλέμμα» υποδύεται έναν διάσημο Γερμανό γιατρό, που βάζει στόχο να καταστρέψει τη σχέση της κόρης του με έναν ανερχόμενο καλλιτέχνη.

Ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά για τον ρόλο του: «Ο χαρακτήρας μου είναι ένας ναζί που ήταν μάρτυρας της κατάρρευσης της ιδεολογίας αυτής. Μετά βρήκε λιμάνι στα επόμενα συστήματα και χάρη στην πειθαρχία, την εξυπνάδα και την κατάρτιση του έγινε σημαντικός. Αυτές οι αρετές τον βοήθησαν να κρύψει την ενοχή του και να σώσει το τομάρι του. Αυτό του δίνει μία αίσθηση υπεροχής και ασφάλειας. Γι′ αυτό τον λόγο θεωρεί ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι το μοναχοπαίδι του έμπλεξε με έναν ανίσχυρο καλλιτέχνη, που θεωρεί χαζό και αδύναμο. Αντιστέκεται σε αυτή τη σχέση με κάθε τρόπο».

Στο «Μη χαμηλώνεις το βλέμμα» που ήταν υποψήφιο εφέτος για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, πρωταγωνιστούν δίπλα στον Σεμπάστιαν Κοχ, ο Τομ Σίλινγκ («Oh Boy») στο ρόλο του Γερμανού καλλιτέχνη Γκέρχαρντ Ρίχτερ και η Πόλα Μπιρ («Frantz»).

H ταινία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 10 Οκτωβρίου από την Feelgood Entertainment, ενώ η επίσημη πρεμιέρα παρουσία του Σεμπάστιαν Κοχ, θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.