Header Ads

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον αρνείται ότι έπιασε το μπούτι δημοσιογράφου

Η Ντάουνινγκ Στριτ αρνείται την κατηγορία εναντίον του Μπόρις Τζόνσον για παρενόχληση σε βάρος μιας δημοσιογράφου, που ισχυρίζεται ότι της ζούληξε τον μηρό κάτω από το τραπέζι, κατά τη διάρκεια ενός ιδιωτικού γεύματος.

Η Σάρλοτ Εντουάρτς δήλωσε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στα γραφεία του περιοδικού The Spectator στο Λονδίνο, λίγο αφότου ο Τζόνσον έγινε εκδότης το 1999.

Μετά το μεσημεριανό γεύμα, είπε ότι εξομολογήθηκε το συμβάν σε μια νεαρή γυναίκα που καθόταν επίσης δίπλα στον Τζόνσον, από την άλλη πλευρά, η οποία της είπε: «Ω Θεέ, μου έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα».

Αλλά ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε: «Ο ισχυρισμός αυτός είναι αναληθής»

Μετά την διάψευση, η Εντουαρτς έγραψε στο twitter την Κυριακή: «Αν ο πρωθυπουργός δεν θυμάται αυτό το περιστατικό τότε είναι σαφές ότι έχω καλύτερη μνήμη από την δική του».

Γράφοντας την πρώτη της στήλη για τους Sunday Times, η Εντουάρτς περιέγραψε: «Είμαι καθισμένη στα δεξιά του Τζόνσον, στα αριστερά του είναι μια νεαρή γυναίκα που γνωρίζω. Περισσότερο κρασί πέφτει στο ποτήρι, είναι μεθυσμένος. Κάτω από το τραπέζι νιώθω το χέρι του Τζόνσον να σφίγγει τον μηρό μου. Το χέρι του είναι ψηλά στο πόδι μου και με κάνει να πεταχτώ ξαφνικά όρθια».

Παρά τις διαμαρτυρίες της Ντάουνινγκ Στριτ, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, ο οποίος δήλωσε ότι γνωρίζει καλά τη δημοσιογράφο, είπε ότι την πιστεύει επειδή είναι αξιόπιστη, προσθέτοντας: «Πιστεύω απόλυτα αυτό που λέει».

Η πρώην γραμματέας εργασίας και συντάξεων Αμπερ Ραντ έγραψε στο twitter: «Συμφωνώ με τον Ματ Χάνκοκ». 

Η σκιώδης γραμματέας των Εργατικών για τις γυναίκες και τις ισότητες, Ντόν Μπάτλερ τόνισε πως πρόκειται για μια «σοκαριστική αλλά δυστυχώς πολύ γνωστή ιστορία».

«Τι συμβαίνει με τους ισχυρούς άνδρες που νομιμοποιούνται να παρενοχλούν τις γυναίκες; Ο Μπόρις Τζόνσον έχει σοβαρά ερωτήματα να απαντήσει» είπε.

Οι ισχυρισμοί εναντίον του Τζόνσον - και οι προσπάθειες του Εργατικού Κόμματος να εκμεταλλευτεί το γεγονός - έχει προκαλέσει αναστάτωση στην κυβέρνηση, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος.

Graeme Demianyk
Από το Blogger.