Header Ads

Υπόθεση Μπάιντεν: Ο Τραμπ «απαιτεί» να συναντηθεί με τον πληροφοριοδότη που τον κάρφωσε

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε την Κυριακή ότι δικαιούται να «συναντηθεί» με τον ανώνυμο μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, που υπέβαλε την καταγγελία σχετικά με τους χειρισμούς του Ρεπουμπλικάνου αρχηγού του Κράτους έναντι της Ουκρανίας, υπόθεση που πήρε διαστάσεις χιονοστιβάδας και οδήγησε την περασμένη εβδομάδα στην έναρξη έρευνας που ίσως οδηγήσει στην παραπομπή του ενοίκου του Λευκού Οίκου.

«Οπως κάθε Αμερικανός, έχω δικαίωμα να συναντήσω αυτόν που με κατηγορεί, ειδικά διότι αυτός ο κατήγορος, ο αποκαλούμενος “μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος”, παρουσίασε μια τέλεια συζήτηση με έναν ξένο ηγέτη με εντελώς ανακριβή και κάλπικο τρόπο», ανέφερε ο Τραμπ στην πρώτη μιας ως συνήθως καταιγιστικής σειράς αναρτήσεων του, στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

 

Στις αναρτήσεις που ακολούθησαν, ο μεγιστάνας απαίτησε να συναντηθούν μαζί του «όλοι» όσοι ενημέρωσαν τον καταμηνυτή ατασθαλιών, αλλά και να προσαχθεί για ανάκριση ο βουλευτής των Δημοκρατικών Ανταμ Σιφ, ο οποίος χειρίζεται την έρευνα σε βάρος του, για «απάτη» και «προδοσία».

«Κατασκόπευε αυτό το πρόσωπο τον πρόεδρο των ΗΠΑ;» απαίτησε να μάθει ο Τραμπ, πληκτρολογώντας τη λέξη «κατασκόπευε» με κεφαλαία για έμφαση, όπως το συνηθίζει. Αυτό θα έχει «μεγάλες συνέπειες!», συμπλήρωσε.

Το ξέσπασμα του Ρεπουμπλικάνου ακολούθησε την έναρξη της έρευνας σε βάρος του στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά και τη μετάδοση από το CBS χθες Κυριακή δημοσκόπησης που κατέδειξε πως μια μικρή πλειοψηφία των Αμερικανών - το 55% του δείγματος - τάσσεται υπέρ αυτής της πρωτοβουλίας.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται η καταγγελία του καταμηνυτή ατασθαλιών, που ερίζει ότι ο Τραμπ άσκησε πίεση στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ώστε να φροντίσει να εκθέσει τον πολιτικό του αντίπαλο Τζο Μπάιντεν.

Κατά την καταγγελία, ο Τραμπ απείλησε να αναστείλει ή ακόμη και να ακυρώσει τη χορήγηση αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία για να πιέσει τον Ζελένσκι να διατάξει να διενεργηθεί έρευνα σε βάρος του Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ.

Ο/η μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος πιστεύεται ότι εργάζεται σε κάποια από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Η ταυτότητά του/της δεν έχει αποκαλυφθεί.

Πηγή: ΑΠΕ

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.