Header Ads

Επιθέσεις κατά αμερικανικής βάσης και ιταλικού κονβόι στη Σομαλία

Δύο ξεχωριστές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν εναντίον μιας αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στην πόλη Μπαλιντόγκλε στη Σομαλία και ενός ευρωπαϊκού στρατιωτικού κονβόι στην πρωτεύουσα της Σομαλίας τη Δευτέρα, ανέφεραν στο Reuters ένας μάρτυρας και μια πηγή ασφαλείας.

Δημοσιογράφος του Reuters είδε ένα τεθωρακισμένο που είχε υποστεί σοβαρές ζημιές με μια μικρή ιταλική σημαία στο Μογκαντίσου. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπήρξαν απώλειες.

Το υπουργείο Άμυνας της Ιταλίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως ιταλικό κονβόι επλήγη από έκρηξη. Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα τραυματισμοί, σημείωσε το υπουργείο Άμυνας.

Επίσης, το πρωί της Δευτέρας έλαβε χώρα βομβιστική επίθεση που ακολουθήθηκε από πυρά ελαφρών όπλων σε βάση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, δήλωσε στο Reuters πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ.

«Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, μια επίλεκτη μονάδα στρατιωτών της Ταξιαρχίας Μαρτύρων Χαρακάτ αλ Σεμπάμπ αλ Μουτζαχεντίν εκτόξευσε μια τολμηρή επιδρομή στην αμερικανική στρατιωτική βάση» αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης. «Αφού παραβίασαν την περίμετρο της βαριά οχυρωμένης βάσης, οι μουτζαχεντίν επιτέθηκαν στο στρατιωτικό συγκρότημα, πολεμώντας του σταυροφόρους σε μια σκληρή μάχη».

Η βάση στο Μπαλιντόγκλε βρίσκεται περίπου 100 χλμ δυτικά του Μογκαντίσου.

Reuters / HuffPost Greece
Από το Blogger.