Header Ads

Reuters: Η Ελλάδα επιταχύνει τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών μετά τα επεισόδια στη Μόρια

Η Ελλάδα θα συνεχίσει τη μεταφορά αιτούντων άσυλο από τα συνωστισμένα κέντρα υποδοχής στα νησιά της προς την ενδοχώρα, είπαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι τη Δευτέρα, μετά τον θάνατο τουλάχιστον μιας γυναίκας στη Λέσβο, όπου έλαβαν χώρα πυρκαγιά και επεισόδια.

Οι βίαιες συγκρούσεις άρχισαν στη Μόρια την Κυριακή, αφού φωτιά ξέσπασε σε κοντέινερ. Τουλάχιστον 17 ήταν οι τραυματίες. Το απανθρακωμένο πτώμα μιας γυναίκας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ανέφερε το υπουργείο Υγείας. Οι πληροφορίες περί δεύτερου θύματος δεν έχουν επιβεβαιωθεί, είπαν αξιωματούχοι, προσθέτοντας πως το αίτιο της φωτιάς διερευνάται.

 

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, είπε σε δημοσιογράφους πως 250 θα μεταφέρονταν από τη Μόρια στην ενδοχώρα ως το τέλος της Δευτέρας. Το ζήτημα ήταν να συζητηθεί σε συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, είπε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Περίπου 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στη Μόρια, σύμφωνα με στοιχεία του UNHCR του ΟΗΕ. Η κυβέρνηση αποσκοπεί στη μετακίνηση τουλάχιστον 3.000 ανθρώπων από τα νησιά στην ενδοχώρα ως τα τέλη του Οκτωβρίου, είπε ο αξιωματούχος.

Reuters / HuffPost Greece
Από το Blogger.