Header Ads

Νεκρός από πυροβολισμό ο σωματοφύλακας του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας

O σωματοφύλακας του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ, έπεσε νεκρός από πυροβολισμό μετά από διαπληκτισμό με φίλο του στην πόλη πόλη Τζέντα, δήλωσε η αστυνομία σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του CNN, ο υποστράτηγος της βασιλικής οικογένειας, Αμπντούλ Αζίζ αλ-Φαγκμ βρισκόταν σε σπίτι φίλου του, το Σάββατο όπου τσακώθηκε έντονα με τον φίλο του, Μαμντου μπιν Μεσάλ μπιν Αλί.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν έδωσαν στην δημοσιότητα λεπτομέρειες γύρω από τις συνθήκες του θανάτου του και τον λόγο του διαπληκτισμού, αλλά ανέφεραν πως ο Μπιν Αλί εγκατέλειψε το σπίτι για λίγο και επέστρεψε με όπλο με το οποίο πυροβόλησε τον υποστράτηγο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Αμπντούλ Αζίζ αλ-Φαγκμ έπεσε νεκρός από τον πυροβολισμό και άλλα δύο άτομα που βρίσκονταν στο σπίτι εκείνη την στιγμή, ένας από τους οποίους ήταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, τραυματίστηκαν.

Όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο, ο Μπιν Αλί αρνήθηκε να παραδοθεί και άρχισε να πυροβολεί. Σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην ιερή πόλη της Μέκκα ενώ οι έρευνες σχετικά με το περιστατικό συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τα αραβικά νέα, ο Αλ-Φαγκμ, είχε υπηρετήσει την βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας για 15 ολόκληρα χρόνια. Ο θάνατός του έχει σοκάρει το βασίλειο και έχει προκαλέσει την δημιουργία δεκάδων αφιερωμάτων  από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 πηγή : CNN

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.