Header Ads

Αστυνομική επιχείρηση στο κυριακάτικο υπαίθριο παζάρι του Πειραιά

Στο μεγαλύτερο υπαίθριο παζάρι του Πειραιά πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής αστυνομική επιχείρηση για την καταπολέμηση του παρεμπορίου.

Οι αστυνομικοί συνεργάστηκαν με τη Δημοτική Αστυνομία και με κλιμάκια υπαλλήλων Υπηρεσιών Ελέγχου και Αντιμετώπισης του Παρεμπορίου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η επιχείρηση έλαβε χώρα στην περιοχή Αλιπέδου – Πλατείας Ιπποδαμείας, Ομηρίδου Σκυλίτση, Ναυαρίνου - Πλατείας Οδησσού, περιμετρικά του ΗΣΑΠ Πειραιά και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν 48 άτομα, προσήχθησαν 14 άτομα και συνελήφθησαν εφτά. Δύο για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και πέντε για παράβαση του Νόμου περί άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων.

Επίσης, κατασχέθηκαν 858 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 102 πακέτα λαθραίου καπνού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού 1.000 ευρώ για παραβάσεις, του Νόμου περί άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων και διενεργήθηκαν 70-έλεγχοι σε πάγκους υπαίθριων πωλητών και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού 5.200 ευρώ για ελλείψεις παραστατικών και αδείας.

Παράλληλα,  συντάχθηκαν 10 πράξεις κατάσχεσης και καταστροφής διαφόρων παλαιών μεταχειρισμένων ειδών και αντικειμένων, συνολικού βάρους περίπου πέντε τόνων, τα οποία απομακρύνθηκαν με απορριμματοφόρα του Δήμου.

Όπως ανακοίνωση το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ανάλογες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού και προγραμματισμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Αλέξανδρος Καλαφάτης
Από το Blogger.