Header Ads

Αβραμόπουλος: Δεν υπάρχει οριστική συμφωνία για τη διανομή των μεταναστών που διασώζονται στη Μεσόγειο

Δεν υπάρχει οριστική συμφωνία για την αυτόματη αναδιανομή σε χώρες της ΕΕ των μεταναστών που φτάνουν στην Ιταλία ή τη Μάλτα, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα συνάντηση με τη συμμετοχή της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας στη διάρκεια της οποίας προτάθηκε ένα σχέδιο αναδιανομής των μεταναστών που διασώζονται στη Μεσόγειο, το οποίο προτάθηκε στις χώρες μέλη της ΕΕ.

Στη Μάλτα «σημειώσαμε πρόοδο στην κατάρτιση του πλαισίου για μια σειρά μόνιμων και δομικών συμφωνιών», επεσήμανε ο Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

«Τίποτα δεν έχει υπογραφεί ή συμφωνηθεί. Στόχος ήταν να προετοιμάσουμε ένα έγγραφο το οποίο θα παρουσιαστεί στην επόμενη σύνοδο (των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ)», πρόσθεσε.

Οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ πρόκειται να συναντηθούν στις 8 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο.

Το προσχέδιο της συμφωνίας έχει στόχο να τερματίσει τις διαμάχες μεταξύ χωρών της ΕΕ για τη διανομή των μεταναστών που διασώζονται στη Μεσόγειο εξαιτίας των οποίων πολλοί μετανάστες παραμένουν στη θάλασσα επί ημέρες και εβδομάδες διότι η Ιταλία και η Μάλτα αρνούνται να τους δεχθούν.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.