Header Ads

Συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ: Ηρθε η ώρα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

Φωτό αρχείου. 

Με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ συναντήθηκε, σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στα Σκόπια προκειμένου να συμμετάσχει σε ημερίδα του Economist για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της συνάντησης οι κ.κ. Τσίπρας και Ζάεφ έστειλαν μήνυμα προς την Ευρώπη πως «αποδείξαμε ότι στα Βαλκάνια μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον εθνικισμό και να υπερβούμε την εσωστρέφεια με όραμα για το μέλλον» και πλέον «ήρθε η ώρα η ΕΕ να κάνει το ίδιο, δίνοντας πράσινο φως στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τη Βόρεια Μακεδονία».

Οι κκ Ζάεφ και Τσίπρας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπογράμμισαν ακόμα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «δημιούργησε νέα δυναμική στην περιοχή και έθεσε τις σχέσεις των χωρών σε στρατηγική βάση», ενώ συζήτησαν «τα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει στην υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την ανάγκη για περαιτέρω βήματα».

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμα οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, αλλά και η ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών ευρωπαϊκών δυνάμεων για την αντιμετώπιση του εθνικισμού και της εθνικής περιχαράκωσης και τη στήριξη της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Ο κ. Ζάεφ υποδέχθηκε με θέρμη τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στη σύντομη συνομιλία που είχαν μπροστά στις κάμερες τού είπε, «γράψαμε ιστορία», δείχνοντάς του ένα δώρο που τού είχε κάνει ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αύριο το πρωί (στις 10:00 τοπική), θα μιλήσει σε συνεδρία της ημερίδας του Economist με θέμα «Τα επόμενα βήματα προς την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση για τα Δυτικά Βαλκάνια - Πώς διαμορφώνεται το Βαλκανικό Τοπίο μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών», με τη συμμετοχή του κ. Ζάεφ και του πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.