Header Ads

Index iPhone 2019. Ποιανού το πορτοφόλι θα το αντέξει;

Το νέο iPhone 11 που παρουσίασε η Apple έρχεται και στην Ελλάδα αλλά μπορεί να το αντέξει η τσέπη μας; Κάθε χρόνο, η τιμολογιακή πολιτική της Apple προκαλεί όλο και περισσότερη έκπληξη στους πελάτες και αποτελεί πηγή έμπνευσης για τα Διαδικτυακά μιμίδια.

Μετά την παρουσίαση των νέων συσκευών το Σεπτέμβριο, η αναλυτική ομάδα Picodi.com αποφάσισε να συγκρίνει την τιμή του smartphone iPhone 11 Pro (μοντέλο 64 GB) με το μέσο μισθό σε διάφορες χώρες για να υπολογίσει τον αριθμό ημερών που απαιτούνται για την αγορά αυτής της συσκευής.

Η επίσημη τιμή του iPhone 11 Pro 64GB στην Ελλάδα θα είναι 1.179 ευρώ. Υποθέτοντας ότι ο μέσος μισθός στη χώρα μας σύμφωνα με την κεντρική στατιστική υπηρεσία είναι 1.161 ευρώ μεικτά, 984 (καθαρά) ένας Έλληνας θα έπρεπε να εργάζεται 27,7 ημέρες για να μπορέσει να αγοράσει το καινούργιο μοντέλο iPhone) (χωρίς να λαμβάνονται υπόψη άλλα έξοδα διαβίωσης). 0,1 ημέρες λιγότερα σε σχέση με πέρυσι.

Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκονται η Ελβετία, οι ΗΠΑ και το Λουξεμβούργο, όπου η αναλογία των τιμών του iPhone σε σχέση με τις μέσες αποδοχές είναι πιο επωφελής. Ένας Ελβετός θα μπορέσει να μαζέψει το απαραίτητο ποσό για το iPhone 11 σε 4,8 ημέρες, ένας Αμερικανός 5,8 ημέρες και ένας κάτοικος του Λουξεμβούργου σε 6,7 ημέρες.

Στο Μεξικό ο μέσος κάτοικος θα μπορέσει να χαρεί το καινούριο του iPhone 11 μετά από 54,2 εργάσιμες ημέρες . Στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία μετά από 12,7 και 9,9 εργάσιμες ημέρες, αντίστοιχα.

Μεθοδολογία και πηγή δεδομένων

Ο δείκτης του iPhone 2019 υπολογίστηκε με βάση τις τιμές του iPhone 11 Pro (64GB), επίσημα δημοσιευμένο σε τοπικούς ιστότοπους της Apple ή εξουσιοδοτημένους πωλητές. Οι μέσοι μισθοί προέρχονται από τους ιστοτόπους των εθνικών στατιστικών υπηρεσιών ή των αρμόδιων υπουργείων. Διαιρέσαμε το μηνιαίο μισθό κατά 21 – το μέσο αριθμό εργάσιμων ημερών σε ένα μήνα.

 

πηγή: picodi

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.