Header Ads

Κύκλωμα λαθρεμπορίας όπλων στην Κρήτη: Τα «στεγανά» και η αλβανική μαφία

Eurokinissi

Μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις που έχουν εξιχνιαστεί στην Κρήτη είναι ο εντοπισμός οπλοστασίου από την Αστυνομία.

Κεντρικό πρόσωπο είναι ο 59χρονος από το Ρέθυμνο, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς τους Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για έναν από τους βασικούς προμηθευτές παράνομων όπλων και πυρομαχικών στην Κρήτη.

Ο τρόπος, μάλιστα, που είχε επιλέξει να λειτουργεί -με πολλά στεγανά και με μεσάζοντες να έρχονται σε επαφή με τον ίδιο- είχε ως αποτέλεσμα να ξεγλιστρά από τις Αρχές. Ωστόσο, τα πολλά ταξίδια στην Αλβανία προκάλεσαν το ενδιαφέρον των Αρχών, ενώ χάρη στις ατελείωτες ώρες προσωπικής δουλειάς, πολλές φορές και με δικά τους έξοδα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να συνδέσουν τα κομμάτια του παζλ και να συλλάβουν τον 59χρονο και τους άλλους βασικούς «παίκτες» του κυκλώματος λαθρεμπορίας όπλων και πυρομαχικών.

Ο 59χρονος, μάζευε τις παραγγελίες από τους μεσάζοντες που χρησιμοποιούσε -δεν έρχονταν ποτέ ο ίδιος σε απευθείας επαφή με υποψήφιο αγοραστή- και στη συνέχεια, μέσω των επαφών που είχε αποκτήσει με ποινικούς από την Αλβανία, κανόνιζε το φορτίο. Ρόλο στην υπόθεση είχαν ακόμα ο 55χρονος από τη Θεσπρωτία και ο 64χρονος από την Πτολεμαΐδα, οι οποίοι συνελήφθησαν επίσης στο πλαίσιο της ίδιας αστυνομικής επιχείρησης.

Αυτοί οι δύο, μετά τις συνεννοήσεις και τις προκαταβολές που έδινε ο 59χρονος στην αλβανική μαφία, αναλάμβαναν την παραλαβή των φορτίων από τη γειτονική χώρα, την απόκρυψη τους μέχρι να «ταξιδέψει» αυτό στην Κρήτη, καθώς και την εξόφληση των κακοποιών.

Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει στοιχεία για τη δράση πέντε ακόμη Αλβανών, τα οποία έχουν διαβιβαστεί στην Interpol και την αστυνομία της γειτονικής χώρας.

Αλέξανδρος Καλαφάτης
Από το Blogger.