Απίστευτη πρόκληση από Τραμπ και Μπολσονάρο: Αλληλοσυγχαίρονται για τις φωτιές στον Αμαζόνιο

«Καταπολεμάμε τις πυρκαγιές με μεγάλη επιτυχία», απάντησε με tweet του ο πρόεδρος της Βραζιλίας, λίγες ώρες αργότερα αφότου έθεσε ως όρο να λάβει τη συγγνώμη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για να δεχθεί τη βοήθεια της G7 στην κατάσβεση των πυρκαγιών που κατακαίνε επί εβδομάδες το τροπικό δάσος του Αμαζονίου.
Με τη στήριξή του προς «τον Τραμπ των τροπικών», όπως κάποιοι αποκαλούν Βραζιλιάνο ακροδεξιό πρόεδρο, ο ένοικος του Λευκού Οίκου τάσσεται ενάντια στον Γάλλο πρόεδρο και στην αντιπαράθεση Μακρόν - Μπολσονάρο.
Υπενθυμίζεται πως η Μπραζίλια απέρριψε κοφτά τη βοήθεια ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων την οποία πρότειναν οι χώρες της G7 για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Αμαζονία, συνιστώντας στον Γάλλο πρόεδρο να ασχοληθεί «με το σπίτι του και τις αποικίες του».
Πηγή: ΑΠΕ









