Header Ads

ΗΠΑ: Κρατούμενη γεννάει ολομόναχη στο κελί της παρά τις κραυγές για βοήθεια

Το βίντεο που βγήκε στην δημοσιότητα δείχνει την Νταϊάνα Σάντζεζ ξαπλωμένη στο κρεβάτι να φωνάζει από τους πόνου/ Screenshot

Σοκ έχει προκαλέσει το βίντεο από τις ΗΠΑ με την κρατούμενη που γέννησε αβοήθητη στο κελί της, χωρίς την παρουσία γιατρού. Αν και η ίδια φώναζε για ώρες ότι επρόκειτο να γεννήσει, οι αρχές αγνόησαν τις κραυγές αγωνίας της.

Το βίντεο που βγήκε στην δημοσιότητα δείχνει την Νταϊάνα Σάντζεζ ξαπλωμένη στο κρεβάτι να φωνάζει από τους πόνους και όταν κανείς δεν έτρεξε να την βοηθήσει η ίδια γέννησε ολομόναχη τον γιο της.

Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν ένα χρόνο και τώρα η Σάντζεζ ζητά δικαιοσύνη για την ταπείνωση και το ψυχολογικό τραύμα που υπέστη και την βασανίζει μέχρι σήμερα.

 Δεν υπήρχε κανένας άλλος μέσα στο κελί την ώρα που γεννούσε η κρατούμενη και μόνο όταν ο αστυνομικός τελείωσε το τηλεφώνημά του και είδε τι γινόταν. Στο βίντεο φαίνεται να εισέρχεται μέσα στο κελί, να βγαίνει και μετά από λίγο εμφανίζεται μια νοσοκόμα.

Δείτε τις εικόνες από το συγκλονιστικό βίντεο

Σύμφωνα με την αγωγή, η Σάντζεζ ειδοποίησε τους αστυνομικούς πάνω από 8 φορές εκείνη την ημέρα, κάθε φορά που είχε συσπάσεις.

«Το γεγονός ότι είναι στη φυλακή είναι ακριβώς ο λόγος που θα έπρεπε να της είχαν προσφέρει την οποιαδήποτε ιατρική περίθαλψη που χρειαζόταν», ανέφερε ο δικηγόρος της.

«Κάθε κρατούμενος έχει βασικό συνταγματικό δικαίωμα στην ιατρική περίθαλψη και αυτό δεν συνέβη σε αυτή την φυλακή».

Έρευνα έχει ξεκινήσει για το περιστατικό για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν πολιτικές παραβιάσεις ή κακή συμπεριφορά απέναντι στην κρατούμενη.

πηγή:USA TODAY

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.