Header Ads

Νέα Σμύρνη: Εκανε άλμα στον αέρα και προσγειώθηκε σε καρχαρία δύο μέτρων

Ο Ντόναλντ Γουόλς αμέσως μετά την επίθεση. Τις φωτογραφίες τράβηξε η συνεργάτης του inertia.com, Αντρια Γουότερς, η οποία έτυχε να βρίσκεται στην παραλία της Νέας Σμύρνης εκείνη την στιγμή. 

Ενας σέρφερ στην Φλόριντα πετάχτηκε στον αέρα ενώ απολάμβανε το τελευταίο κύμα της ημέρας και για κακή του τύχη, προσγειώθηκε πάνω σε έναν καρχαρία μήκους δύο μέτρων, ο οποίος δάγκωσε τέσσερα από τα δάχτυλα του αριστερού χεριού του και την αριστερή γάμπα του.

Συνέβη στην παραλία της Νέας Σμύρνης, στην ανατολική ακτή της Φλόριντα. Ο 40χρονος χειροπρακτικός, Ντόναλντ Γουόλς, συνήθως αποφεύγει τα άλματα στον αέρα ενώ κάνει σερφ, αλλά την 29η Αυγούστου αποφάσισε να προσπαθήσει. 

 «Κι αντί να προσγειωθώ στο σερφ, προσγειώθηκα στον καρχαρία κι εκείνος αποφάσισε να μου κόψει ένα κομμάτι» δήλωσε στα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα. «Δεν τον είχα δει από πριν. Τον είδα αφού με δάγκωσε. Ενιωσα λες και με χτύπησε τρένο και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα και έκανα, ήταν να τον σπρώξω μακριά μου. Αμέσως μετά άρπαξα την σανίδα μου και απομακρύνθηκα όσο πιο γρήγορα μπορούσα...» 

Μόλις βγήκε στην παραλία, ο Γουόλς δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Ο καρχαρίας του επιτέθηκε μόνο μία φορά σε σημείο που το νερό του έφτανε μέχρι τη μέση. 

 

Photo: Andreea Waters.

 

Η παραλία της Νέας Σμύρνης βρίσκεται στην περιοχή Βολούσια της Φλόριντα και θεωρείται η παγκόσμια πρωτεύουσα των επιθέσεων από καρχαρίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Επιθέσεων Καρχαριών του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, στην περιοχή συμβαίνουν οι περισσότερες επιθέσεις από οποιοδήποτε άλλο σημείο του κόσμου. Μόνο τον Αύγουστο σημειώθηκαν τέσσερα κρούσματα, ανεβάζοντας το μέχρι στιγμής σύνολο στις 11 επιθέσεις. Το 2007 η περιοχή έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ με 17 επιθέσεις και το 2008 το ξεπέρασε με 24. 

Ο Γουόλς, πάντως, δηλώνει ότι δεν πτοείται. 

«Θα επιστρέψω στον ωκεανό μόλις επουλωθούν οι πληγές μου. Ομως, θα προσέχω λίγο περισσότερο...»

Mary Papenfuss / HuffPost US
Από το Blogger.