Header Ads

Ερντογάν: Διεξάγουμε συνομιλίες για την αγορά ρωσικών μαχητικών Su-57

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει και να παράγει μαχητικά αεροσκάφη και ότι τα ρωσικά Su-35 και Su-57 είναι μια θετική εναλλακτική λύση στα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Μόσχα και η Άγκυρα διεξάγουν συνομιλίες για την αγορά των μαχητικών Su-57, μεταδίδει το πρακτορείο Ria Novosti.

«Οι συνομιλίες συνεχίζονται, θα συνεχιστούν. Μετά την MAKS-2019 ( έκθεση οπλικών συστημάτων -σ.σ.) στην Ρωσία παρέμειναν οι εκπρόσωποι των υπουργείων μας, που εργάζονται εκεί. Θα ενεργήσουμε, θέτοντας στο τραπέζι των συνομιλιών του δικούς μας όρους για την δανειοδότηση και την από κοινού παραγωγή» δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης ότι υπάρχει ενδιαφέρον για ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αλλά «πρέπει να λάβουμε μέτρα για να διαφυλάξουμε την αμυντική μας βιομηχανία και από αυτή την άποψη πρέπει να δούμε τα ρωσικά μαχητικά Su-35 και Su-57».

Παράλληλα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν τόνισε ότι αν η Ουάσιγκτον δεν αλλάξει στάση στο ζήτημα της πώλησης των F-35, η Άγκυρα θα «αναζητήσει διέξοδο από αυτή την κατάσταση».

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι το κύριο θέμα της συνεργασίας με την Ρωσία στον αμυντικό τομέα, είναι η πώληση των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400.

Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε από το Όσλο, ότι «ποτέ δεν είπαμε ότι αγοράζουμε αεροσκάφη από την Ρωσία, είμαστε μέρος των F-35, αλλά αν δεν μπορέσουμε να αγοράσουμε τα F-35, θα κοιτάξουμε άλλες εναλλακτικές λύσεις» και «δεν αποκλείουμε την οποιαδήποτε πιθανότητα».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ria Novosti, Reuters)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.