Header Ads

Το διαδίκτυο και τα «αποκλειστικά» που εξαπατούν πριν πατήσεις...enter – το «στοίχημα» είναι η αξιοπιστία

Το διαδίκτυο και τα «αποκλειστικά» που εξαπατούν πριν πατήσεις...enter – το «στοίχημα» είναι η αξιοπιστία

Οι ιστοσελίδες που παρέχουν ενημέρωση είναι πια πολλές στην Ελλάδα. Το κοινό έχει επιλέξει εκείνα που διαβάζει περισσότερο και άλλα λιγότερο ανάλογα με τα κριτήρια που ο καθένας βάζει για την ενημέρωσή του.

Ωστόσο, ορισμένες ιστοσελίδες που στήθηκαν αποκλειστικά και μόνο για να ενημερώνουν σχετικά με πιο στοχευμένα και περισσότερο ευαίσθητα θέματα, όπως είναι η εύρεση εργασίας για παράδειγμα, οφείλουν να δίνουν το καλό παράδειγμα στην αντιμετώπιση ανθρώπων που δίνουν μάχη ζωής για μία θέση εργασίας.

Ετσι, όταν για παράδειγμα υπάρχει ενημέρωση για τις εξελίξεις στον ΑΣΕΠ, το κριτήριο ( της ιστοσελίδας) προφανώς και είναι η κοινωνική ευαισθησία. Οταν για παράδειγμα ιστοσελίδες ενημερώνουν για κάποιο «αποκλειστικό» θα πρέπει να είναι πιό προσεκτικές καθώς είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς εάν την είδηση την έχει δημοσιεύσει νωρίτερα κάποιος άλλος.

Σε συγκεκριμένη περίπτωση, στη σχετική δήθεν αποκλειστική πληροφορία υπάρχει στο τέλος και σχόλιο για άλλες ιστοσελίδες που θα ...αντιγράψουν(!) την πληροφορία αυτή και γίνεται αναφορά σε στοίχημα για τον χρόνο αντιγραφής.

Στα dikaiologitika.gr έχουμε μια πλήρη ενημερωτική ιστοσελίδα με έμφαση στις θέσεις εργασίας και την κοινωνική πολιτική εδώ και χρόνια κάτι το οποίο εμπιστεύονται τα εκατομμύρια των αναγνωστών μας.

Κι αυτό βασίζεται σε σχέση εμπιστοσύνης αλλά και αξιοπιστίας στον δύσκολο χώρο του διαδικτύου όπου είναι πολύ εύκολο να «ψαρέψεις» πελάτες με παραπλανητικά θέματα, fake news και ανύπαρκτες αποκλειστικότητες.

Αυτό είναι το δικό μας μοναδικό «στοίχημα» και υπενθυμίζουμε κάθε φορά οτι εκ πεποιθήσεως δεν μπαίνουμε καν σε σκέψεις ώστε για μερικά «κλικ» να εκμεταλευόμαστε την αγωνία και τον πόνο συμπολιτών μας που ψάχνουν για θέσεις εργασίας είτε στον ΑΣΕΠ είτε αλλού.

Ειδικότερα όταν κάποιοι έχουν αποφασίσει οτι θα βγάζουν χρήματα αποκλειστικά και μόνο κυνηγώντας καθημερινά στους διαδρόμους του Ανώτατου Συμβουλίου φίλους και γνωστούς για να βρουν πρώτοι τις προκηρύξεις ή να μάθουν πως αυτές προχωρούν.

Αλλωστε το διαδίκτυο αλλάζει με γοργούς ρυθμούς και τα στοιχήματα θα είναι πιό πολλά και μεγάλα στο άμεσο μέλλον.

Για την ιστορία ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ την είδηση που μετέδωσαν ΠΡΟΧΘΕΣ τα dikaiologitika news για την κατανομή των 258 μονίμων στις φυλακές.

Γιάννης Χρηστάκος
Από το Blogger.