Header Ads

Μπόρις Τζόνσον: Αν πάνε να μπλοκάρουν το Brexit χωρίς συμφωνία, το κάνουν πιο πιθανό

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, προειδοποίησε βουλευτές πως, προσπαθώντας να μπλοκάρουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία, μειώνουν τις πιθανότητές του να κλείσει συμφωνία με την ΕΕ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα βγει από την ΕΕ με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο στις 31 Οκτωβρίου, κάνοντας κάποιους βουλευτές να αναλάβουν δράση προκειμένου να εμποδίσουν το ενδεχόμενο εξόδου άνευ συμφωνίας. Ωστόσο, όπως είπε, όσο περισσότερο βουλευτές προσπαθούν να μπλοκάρουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία, «τόσο πιο πιθανό είναι να καταλήξουμε σε αυτή την κατάσταση».

Η δήλωση έρχεται αφού ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου για πέντε εβδομάδες τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Ο Τζόνσον είπε ότι σκοπός είναι να μπορέσει η κυβέρνηση να πραγματοποιήσει μια «Queen’s Speech» και να παρουσιάσει την «πολύ συναρπαστική της ατζέντα» για το μέλλον. Ωστόσο οι επικριτές του λένε πως σκοπός του είναι να εμποδίσει ενέργειες στην Βουλή των Κοινοτήτων που θα μπλόκαραν το ενδεχόμενο εξόδου άνευ συμφωνίας.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.