Header Ads

Πώς το Χόλιγουντ καταστρέφει τα διάσημα παιδιά του - Από τη Τζούντι Γκάρλαντ μέχρι τον Μακόλεϊ Κάλκιν

Ο Μακόλεϊ Κάλκιν σε νεαρή ηλικία.

Ναρκωτικά, εκμετάλλευση και περισσότερες από 48 ώρες συνεχόμενης βάρδιας στη δουλειά. Αυτές είναι μερικές από τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται τα παιδιά - διασημότητες του Χόλιγουντ και τις περισσότερες φορές είχαν ως αποτέλεσμα τον μετέπειτα εθισμό τους στις ουσίες.

Μια από τις πιο γνωστές περιπτώσεις ήταν η Τζούντι Γκάρλαντ. Η Γκάρλαντ ήταν μόλις 16 ετών όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία του Βίκτορα Φλέμινγκ, «Ο Μάγος του Οζ» (1939). Ωστόσο, δεν κατάφερε να ζήσει την ηλικία όπως κάθε έφηβος. Η ηθοποιός κακομεταχειρίστηκε από το στούντιο παραγωγής MGM. Το στούντιο της επέβαλε να χάσει κιλά για να παραμείνει λεπτή, από την άλλη όμως έπαιρνε φάρμακα για να διατηρήσει τις δυνάμεις της και να ανταπεξέλθει στα πολύωρα γυρίσματα. Το MGM αρνήθηκε την χορήγηση φαρμάκων στην Τζούντι, η οποία πέθανε σε ηλικία 47 ετών από κατάχρηση. 

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας «Τζούντι» με πρωταγωνίστρια την Ρενέ Ζελβέγκερ και την κυκλοφορία της μίνι σειράς του BBC, «Dark Money», το θέμα εκμετάλλευσης των διάσημων παιδιών του Χόλιγουντ βγαίνει ξανά στο φως της δημοσιότητας, υπενθυμίζοντας πώς εξελίχθηκε η επαγγελματική και προσωπική ζωή πολλών από αυτών. 

Ο Μίκι Ρούνεϊ και η Τζούντι Γκάρλαντ στα γυρίσματα της ταινίας The Entertainment Hollywood (1974).

Μετά την αντιμετώπιση σεξουαλικής παρενόχλησης ως ηθοποιός στην εφηβεία, η Νάταλι Πόρτμαν συνέχισε την καριέρα της, όπως και η Νατάσα Λιόνε («Russian Doll») η οποία απουσίασε για αρκετά χρόνια από το Χόλιγουντ λόγω της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη σε ηλικία 19 ετών από παραγωγό ταινίας στην οποία θα πρωταγωνιστούσε.  

Αλλα ονόματα του κινηματογράφου που ξεκίνησαν την καριέρα τους σε παιδική ηλικία και εθίστηκαν σε ουσίες και έναν θυελλώδη τρόπο ζωής, ήταν ο Μακόλεϊ Κάλκιν, η Λίντσεϊ Λόχαν, η Ντρού Μπάριμορ, η Μπρίτανι Μέρφι, ο Ρίβερ Φίνιξ κ.α. 

Μια από τις πιο γνωστές ιστορίες «καταστροφής» ήταν του Κάλκιν, ο οποίος μπορεί να είχε μεγάλη επιτυχία με τις ταινίες «Μόνος στο Σπίτι», αλλά αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα στο σπίτι με τους γονείς του και κυρίως τον πατέρα του ο οποίος τον κακοποιούσε και διαχειριζόταν με άσχημο τρόπο τις εισπράξεις του γιου του. Το 2004 και σε ηλικία 24 ετών, ο Κάλκιν συνελήφθη στην Οκλαχόμα για κατοχή 17,3 γραμμαρίων μαριχουάνας. 

H Ντρού Μπάριμορ το 1984.

Αντίθετα, υπήρχαν και ηθοποιοί όπως ο Ελάιτζα Γουντ («Αρχοντας των Δαχτυλιδιών»), ο οποίος ήταν προστατευμένος από το οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον και δεν επηρεάστηκε. Σε πολυσυζητημένη συνέντευξή του με τους Sunday Times, ο Γουντ είπε ότι συνάντησε στην καριέρα του πολλούς ηθοποιούς - παιδιά που πήγαιναν στα πάρτι των μεγιστάνων και παραγωγών στούντιο. Ο ηθοποιός δήλωσε ότι κακοποιήσεις προς τα παιδιά υπάρχουν ακόμα.

 

 

Πηγή: The Guardian  

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.