Header Ads

Καταγγελία για βίαιη ομοφοβική επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ

Γ

Θύμα βίαης oμοφοβικής επίθεσης από άνδρες των ΜΑΤ καταγγέλλει πως έπεσε τo βράδυ της Παρασκευής, ο Νίκος Σοφιανός, ένας από τους ιδιοκτήτες του περιοδικού Antivirus. Ο ίδιος περπατούσε με τον σύντροφό του, Δημήτρη, κοντά στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όταν ένας αστυνομικός άρχισε να κάνει ομοφοβικά σχόλια, κοροϊδεύοντάς τους.

Τι αναφέρει ο ίδιος στην καταγγελία του:

«Περπατούσαμε εχθές το βράδυ με τον συντροφό μου προς το Εξάρχεια. Γύρω στις 11:30 περάσαμε από την οδό Βασιλέως Ηρακλείου, πιασμένοι χέρι-χέρι. Εκεί, στα πλαϊνά της εισόδου του Αρχαιολογικού Μουσείου, ήταν σταθμευμένη μια κλούβα των ΜΑΤ, με δύο φρουρούς που κάθονταν απ΄έξω. Εμείς, ενώ προχωρούσαμε πιασμένοι χέρι-χέρι, ακούσαμε κάποια στιγμή έναν απ΄αυτούς να λέει: «Κοίτα, τώρα περνούν κάτι παλικάρια, άλλο πράγμα.» Προσπερνώντας τους, ακούσαμε πάλι τον ίδιο αστυνομικό να λέει ειρωνικά: «Άντρακλες σκέτοι» . Εκείνη τη στιγμή, γυρνάω και τον ρωτάω: «Συγγνώμη, σ΄εμάς αναφέρεστε»; Εκείνος με τσαμπουκά μου απαντά: «Ναι ρε, υπάρχει κάποιο πρόβλημα;» «Αν αναφέρεστε σ΄εμάς, μάλλον υπάρχει» , του απαντώ εγώ κι εκείνος, εντελώς, ξαφνικά μου ρίχνει μια κουτουλιά. Από το χτύπημα το κεφάλι μου έγειρε, χτυπώντας με δύναμη τη μύτη του συντρόφου μου, που καθόταν πίσω μου. Στη συνέχεια, αφού μας δήλωσε ότι δεν του αρέσουν οι φάτσες μας, μας είπε να τσακιστούμε να φύγουμε από εκεί. Το επανέλαβε κι ο 2ος αστυνομικός, ο οποίος άπλωσε το πόδι του μπροστά μου για να μου βάλει τρικλοποδιά. Ευτυχώς, με κράτησε ο συντροφός μου και δεν έπεσα. Περπατήσαμε γρήγορα μακριά τους σε κατάσταση ΣΟΚ. Λίγο αργότερα, έχοντας βρει κάπως την ψυχραιμία μας, πήραμε τηλέφωνο την αστυνομία για να καταγγείλλουμε το περιστατικό».

Ο Νίκος Σοφιανός και  σύντροφός του έχουν απευθυνθεί στην αστυνομία και ακολουθούν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να αναγνωριστούν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί. 

πηγή: AVMA

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.