Header Ads

Πέθανε η γνωστή ηθοποιός Βάλερι Χάρπερ από καρκίνο στον εγκέφαλο

Η Βάλερι Χάρπερ πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 80 ετών.

Η αγαπημένη ηθοποιός του Χόλιγουντ, Βάλερι Χάρπερ που έγινε γνωστή από τον ρόλο της στην σειρά  «The Mary Tyler Moore Show» πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 80 ετών. 

Τη δεκαετία του ’70 ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της τηλεόρασης στις ΗΠΑ. Ως «Ρόντα» στη σειρά «The Mary Tyler Moore Show» έδειξε το πλούσιο ταλέντο της και κέρδισε φήμη, χρήματα, αλλά και μια Χρυσή Σφαίρα το 1974. Ωστόσο όσο τυχερή ήταν η Βάλερι Χάρπερ στη καριέρα της, άλλο τόσο άτυχη φαίνεται πως είναι στη ζωή.

Η Βάλερι Χάρπερ πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 80 ετών.

Τον θάνατό της από καρκίνο στον εγκέφαλο επιβεβαίωσε η κόρη της, Κριστίνα αλλά δεν είπε που πέθανε.

Η Χάρπερ γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου του 1939 στο Σάφερν, Νέα Υόρκη, και ήταν η κόρη της Άιβα Μίλρεντ και του Χόγουαρντ Ντόναλντ. Ο πατέρας της ήταν πωλητής φωτιστικών και η μητέρα της γεννήθηκε στον Καναδά και έγινε νοσοκόμα. Είχε άλλα δύο αδέλφια.

Η Βάλερι Χάρπερ πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 80 ετών.

Ξεκίνησε την καριέρα της ως χορεύτρια στο Broadway, κάνοντας το ντεμπούτο της στο μιούζικαλ Take Me Along, το 1959 και έχει λάβει δύο χρυσές σφαίρες. Από το 1986 έως το 1987, η Χάρπερ εμφανίστηκε ως Βάλερι Χόγκαν  στην κωμική σειρά Valerie. 

Η Βάλερι Χάρπερ πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 80 ετών.

Οι πιο αξιοσημείωτες εμφανίσεις της περιλαμβάνουν ρόλους στο Freebie και το Bean (1974) και το δεύτερο κεφάλαιο (1979), οι οποίες και οι δύο βραβεύτηκαν με τις υποψηφιότητες της Golden Globe Award . Η Χάρπερ .Το 2010, ήταν υποψήφια για το βραβείο Tony για καλύτερη ηθοποιό.

 

πηγή: New York Times 

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.