Header Ads

Πέθανε ο γελοιογράφος Διογένης Καμένος

Διογένης Καμένος

Έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη ο πολιτικός γελοιογράφος Διογένης Καμένος σε ηλικία 71 ετών.

Ο Διογένης Καμένος είχε γεννηθεί το 1948 στη Λεμεσό της Κύπρου και, μετά το πέρας των γυμνασιακών του σπουδών, φοίτησε σε σχολή με αντικείμενο την ψυχολογία.

Το 1975 ξεκίνησε τη μακρόχρονη συνεργασία του με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», στο καθημερινό αλλά και το κυριακάτικο φύλλο της, όπου άφησε το στίγμα του με τα αμιγώς πολιτικού περιεχομένου σκίτσα του.

Κορυφαία στιγμή στην σταδιοδρομία του υπήρξε η χιουμοριστική στήλη «Μήτσος και Κατινάκι», το περιεχόμενο της οποίας υπήρξε πρωτοποριακό για την εποχή και κυκλοφόρησε αργότερα και σε σειρά βιβλίων.

Παράλληλα με την εργασία του στην «Ελευθεροτυπία», είχε συνεργαστεί και με άλλες εφημερίδες όπως με την «Εξόρμηση», την «Κυριακάτικη Πρωινή και τη «Σατυρική» καθώς και στον περιοδικό Τύπο, σε έντυπα όπως το «Γκολ», το «Τραστ του Γέλιου», το «MAD», με ευφάνταστες και αξιοσημείωτες εικονογραφήσεις και κόμικς.

Ο Διογένης Καμένος υπήρξε ένας εξαιρετικά ταλαντούχος επαγγελματίας αλλά και ένας ιδιαίτερα συμπαθής άνθρωπος, αγαπητός στους συναδέλφους και τους συνεργάτες του. Διακρινόταν για την αισιοδοξία του και αντιμετώπιζε τις αντιξοότητες πάντοτε με χαμόγελο, ενώ, καθ′ όλη την πορεία του, επέδειξε ήθος, αξιοπρέπεια και συναδελφική αλληλεγγύη, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ, το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο και συλλυπείται βαθύτατα τη σύζυγο του Αγγελική και τα παιδιά του Ειρήνη και Δημήτρη για την μεγάλη απώλειά τους. 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.