Header Ads

Αυστραλία: Ψάρεμα σε άλλο επίπεδο με πλαστική καρέκλα και μπύρα πάνω σε drone

Δώστε στον άνθρωπο ένα ψάρι και θα φάει για μια μέρα. Δώστε του ένα δυνατό drone και θα πετάξει πάνω πάνω από μια λίμνη πίνοντας μπύρα και ψαρεύοντας από... αέρος.

Κάτι τέτοιο έκανε και ένας Αυστραλός, που πήγε το ψάρεμα σε άλλο επίπεδο, αλλά τώρα κινδυνεύει με βαρύ πρόστιμο.

Βίντεο που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα δείχνει τον Σαμ Φορμαν, έναν ψαρά από την Πολιτεία της Βικτώρια, να «πετάει» στον αέρα, καθισμένος σε μια πλαστική καρέκλα, και να απολαμβάνει την μπύρα του ενώ ψαρεύει. Ολα αυτά με τη βοήθεια ενός αυτοσχέδιου drone με 12 έλικες, αξίας 13.500 δολαρίων.

Το βίντεο δείχνει τον Φόρμαν να επιδίδεται σε αυτή την ακραία αλιεία, πάνω από τα νερά της δεξαμενής του Απερ Κόλιμπαν, βορειοδυτικά του όρους Μακεντόν.

Ο τολμηρός άνδρας επιστρέφει, μάλιστα, χαρούμενος στην ακτή, έχοντας πιάσει ένα ψάρι ενώ οι φίλο του τον περιμένουν χαμογελαστοί και χαλαροί στις ξαπλώστρες τους.

Το drone φέρεται να κατασκευάστηκε από τον Tιμ Φρέντς, ηλεκτρολόγο από το Σάνμπερι, ο οποίος αφιέρωσε όλα τα Σαββατοκύριακά του, τα τελευταία δύο χρόνια, για τη δημιουργία του κινητήρα. Χρειάζεται συνολικά 12 κινητήρες, 25 μπαταρίες και πολλαπλούς έλικες για να πετάξει.

Ωστόσο, η ιδέα αυτή μπορεί τελικά να τους βγει «ξινή» καθώς η Αρχή Ασφάλειας της Πολιτικής Αεροπορίας της Αυστραλίας έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με το περιστατικό. Αν διαπιστωθεί κάποια παράβαση του νόμου, οι πρωταγωνιστές του συμβάντος κινδυνεύουν με πρόστιμα άνω των 7.000 δολαρίων.

Πηγή: RT 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.