Header Ads

Χονγκ Κονγκ: Σύγκρουση αστυνομίας - διαδηλωτών στην αντικυβερνητική κινητοποίηση

Αντιδράσεις των διαδηλωτών όταν η αστυνομία πέταξε δακρυγόνα έξω από το κοινοβούλιο στις 31 Αυγούστου. 

Διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ κατάφεραν να σπάσουν τον φράχτη ασφαλείας που είχαν τοποθετήσει οι αρχές γύρω από το κοινοβούλιο και την έδρα της τοπικής κυβέρνησης, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές, προστατευμένοι πίσω από ασπίδες, εκτόξευαν πέτρες, τούβλα και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, που απάντησαν με δακρυγόνα και νερό υπό πίεση.

Λίγο νωρίτερα, η αστυνομία ψέκασε με σπρέι πιπεριού τους συγκεντρωμένους, ενώ τους έλουσε και με νερό με μπλε μπογιά, που σε άλλες χώρες έχει χρησιμοποιηθεί ώστε οι αρχές να μπορούν να εντοπίζουν αργότερα τους διαδηλωτές.

Την ώρα που σημειώνονταν αυτές οι συγκρούσεις κοντά στο κτίριο του Νομοθετικού Συμβουλίου, χιλιάδες άλλοι άνθρωποι συνέχιζαν την ειρηνική, κυκλική πορεία τους στο Χονγκ Κονγκ, κάτω από μια θάλασσα από ομπρέλες.

Το σύνθημα της σημερινής κινητοποίησης για τους συμμετέχοντες είναι «να είστε σαν το νερό», δηλαδή ευέλικτοι. Οι διαδηλωτές δεν ακολουθούν συγκεκριμένη πορεία, αλλά πάνε όπου τους βγάλει ο δρόμος, επικοινωνούν μεταξύ τους με χειρονομίες και φωνάζουν συνθήματα όπως «αγωνιστείτε για την ελευθερία» και «στάσου στο πλευρό του Χονγκ Κονγκ».

 

Συγκρούσεις αστυνομίας - διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ.Συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας στο Χονγκ Κονγκ.

 

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.