Header Ads

Live View: H υπηρεσία της Google Maps που κάνει την εξερεύνηση μια άγνωστης πόλης παιχνίδι

instagram

Πολύ σημαντική βοήθεια στον ταξιδιώτη ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά μια πόλη προσφέρει μια νέα υπηρεσία, η Live View, της Google Maps τους δείχνει προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούν.

Από τις 8 Αυγούστου, η Live View χρησιμοποιεί την κάμερα του κινητού τηλεφώνου, πληροφορίες τοποθεσίας και οπτικές πληροφορίες από τη Street View για να πει στον χρήστη πού θα πάει.

Για να αξιοποιήσει αυτή την υπηρεσία διευρυμένης πραγματικότητας, ο χρήστης απλά σηκώνει το κινητό του ψηλά στο περιβάλλον του και επιλέγει «Live View» στην Google Maps.

Μεγάλα βέλη, κατευθύνσεις και ονόματα δρόμων εμφανίζονται στην οθόνη του κινητού του χρήστη, πάνω στη σκηνή την οποία βλέπει σαν να υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο, και τον στέλνουν στη σωστή κατεύθυνση.

Τα τεστ της υπηρεσίας είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Μάρτιο, αλλά πλέον οι κάτοχοι έξυπνων κινητών με λειτουργικό είτε Android είτε iOS που υποστηρίζουν τις τεχνολογίες ARCore και ARKit της Google μπορούν να δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητα της νέας υπηρεσίας μόνοι τους.

ΠΗΓΉ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.