Header Ads

Θλίψη σε όλο τον κόσμο για το θάνατο της μικρής κόρης του Λούις Ενρίκε

Ο πρώην προπονητής της Ισπανίας Λουίς Ενρίκε ανακοίνωσε το θάνατο της εννιάχρονης κόρης του Χάνα μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Ενρικε παραιτήθηκε από την θέση του ομοσπονδιακού προπονητή τον Ιούνιο για να περάσει χρόνο με την κόρη του, η οποία έχασε μία μάχη πέντε μηνών κατά της νόσου.

«Η κόρη μας, η Χάνα, πέθανε αυτό το απόγευμα σε ηλικία 9 ετών, έχοντας παλέψει σκληρά για πέντε ολόκληρους μήνες κόντρα στο οστεοσάρκωμα (καρκίνο των οστών). Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την στοργή που μας δείξατε αυτούς τους μήνες και εκτιμούσε τη διακριτικότητα και την κατανόηση. Ευχαριστούμε επίσης το προσωπικό των νοσοκομείων “Sant Joan de Deu” και “Sant Pau” για την αφοσίωση και τις υπηρεσίες τους. Ευχαριστούμε τους γιατρούς, τις νοσοκόμες και όλους όσους προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, ιδιαίτερα την ομάδα παρηγορητικής φροντίδας στο Sant Joan de Deu. Θα μας λείψεις πολύ, αλλά θα σε θυμόμαστε κάθε ημέρα της ζωής σου με την ελπίδα ότι θα συναντηθούμε στο μέλλον ξανά. Θα είσαι το αστέρι που οδηγείς την οικογένειά μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λουίς Ενρίκε.

Από εκείνη την στιγμή ο κόσμος του αθλητισμού και όχι μόνο έσκυψε πάνω από τον βετεράνο ποδοσφαιριστή. Από τον Ισπανό Πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσες, την ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, από τον Ράφα Ναδάλ και τον Πάου Γκασόλ στον Μαρκ Μάρκες, συμπαίκτες, αντίπαλοι και σύλλογοι σε όλο τον κόσμο, έστειλαν μέσω των social media μηνύματα συμπαράστασης.

«Δεν υπάρχουν λόγια που να συνοδεύουν αυτόν τον πόνο», έγραψε ο Ισπανός Πρωθυπουργός.

«Από ήμερα έχουμε ένα άλλο αστέρι που μας φωτίζει από τον ουρανό με το φως του. Ξεκουράσου εν ειρήνη, μικρή Χάνα», ανέφερε η ισπανική ομοσπονδία.

Η Μπαρτσελόνα και ο πρόεδρός της Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου έδωσαν τα συλλυπητήριά του στον προπονητή και την οικογένειά του, ενώ το ίδιο έκανε και ο αρχηγός της ισπανικής εθνικής ομάδας και της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Ράμος: «Κύριε, όλη μας την υποστήριξη και αγάπη για εσάς και την οικογένειά σας. Δεν υπάρχουν λέξεις, αλλά πάντα μας έχετε δίπλα σας».

Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλησε επίσης να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της «σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», ενώ ο Λιονέλ Μέσι έγραψε στο Instagram: «Είμαστε μαζί σας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, να έχετε όλη την δύναμη του κόσμου».

Ενας από τους πρώτους που αναφέρθηκε στο θλιβερό γεγονός ήταν ο τενίστας Ραφα Ναδάλ, αφιερώνοντας ένα tweet υποστήριξης στον Λουίς Ενρίκε:

«Μόλις έμαθα τα τρομερά νέα του θανάτου της Χάνα. Είμαι πολύ λυπημένος και δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο της οικογένειας. Μια τεράστια αγκαλιά με τον Λουίς Ενρίκε και όλη την οικογένεια από απόσταση. Πολλή δύναμη και θάρρος σε αυτές τις δύσκολες στιγμές!»

Ο Πάου Γκασόλ, ένας άλλος από τους σπουδαίους αθλητές στην Ισπανία, απήντησε απευθείας στο «τιτίβισμα» προσφέροντας με την σειρά του υποστήριξη και δύναμη στην οικογένεια του προπονητή.

«Πολλή δύναμη και υποστήριξη για εσάς και όλη την οικογένειά σας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Σας στέλνω μια πολύ δυνατή αγκαλιά.»

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ξεκίνησε επίσης το μήνυμα υποστήριξής του για τον Λουίς Ενρίκε Luis Enrique. Ο Υπουργός Χοσέ Γκουιράο έγραψε: «Στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά στον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή Λουίς Ενρίκε για το θάνατο της εννέαχρονη κόρης του Χάνα. Όλη η υποστήριξή μας για εσάς και όλη την οικογένεια σε αυτές τις δύσκολες περιόδους».

Μηνύματα επίσης από τον Λουίς Σουάρες, Πικέ, ομάδες, ανάμεσά τους, Εσπανιόλ, Θέλτα , Ατλέτικο Μαδρίτης, Χιχόν, Ρόμα αλλλά και ο Μαρκ Μάρκες: «Αυτές οι άσχημες ειδήσεις αφήνουν τα πάντα σε δεύτερο πλάνο. Ολη μου η δύναμη σε όλη την οικογένεια».

Πηγή: ΑΠΕ

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.