Header Ads

9ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

Ενας ξεχωριστός μουσικός θεσμός, το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού γεννήθηκε πριν από 9 χρόνια και έχει παρουσιάσει από τότε τον κορμό των σπουδαίων έργων μουσικής δωματίου των μεγάλων κλασσικών συνθετών στις κοινότητες των νησιών του Σαρωνικού, προσκαλώντας διακεκριμένους μουσικούς από όλο τον κόσμο, τους οποίους συνδέουν φιλίες και κοινά καλλιτεχνικά οράματα. Από 31 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2019, μουσικοί, όπως το πρώτο βιολί της ορχήστρας της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, ο Aμερικανοκαναδός βιολιστής Benjamin Bowman, θα εμφανιστούν σε μαγευτικές τοποθεσίες των νησιών του Αργοσαρωνικού για να προσφέρουν στο μουσικόφιλο κοινό, αποτελούμενο από κατοίκους και επισκέπτες, υψηλού επιπέδου ερμηνείες έργων των Mozart, Schumann, Dvorak, Schubert, Brahms και Σκαλκώτα.

Το Φεστιβάλ θα υποδεχτεί για έκτη φορά τον Benjamin Bowman, ο οποίος συμμετείχε ανελλιπώς από το 2012 μέχρι το 2016 και είναι σήμερα εξάρχων της ορχήστρας της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης καθώς και εξάρχων του American Ballet Theatre. Για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν ο Αndrew Joyce, πρώτο τσέλο της Συμφωνικής Ορχήστρας της Νέας Ζηλανδίας και η Κana Sugimurα, μουσικός με διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και συμμετοχές σε πολυάριθμα φεστιβάλ.

Σταθεροί προσκεκλημένοι στο Φεστιβάλ Σαρωνικού η Φινλανδή βιολονίστρια Sini Simonen, μία από τις πιο δημοφιλείς μουσικούς δωματίου στην Ευρώπη και μέλος του Castalian String Quartet και του Calvino Piano Trio, ο Iσραηλινός πιανίστας Noam Greenberg, ο οποίος έχει εμφανιστεί σε αίθουσες όπως το Wigmore Hall, οι Musikverein και Konzerthaus της Βιέννης και είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Musicat Tresanton και ο Julian Arp, βιολοντσελίστας με σταδιοδρομία σε όλη την Ευρώπη, πρώτο τσέλο της Ορχήστρας Δωματίου O/Modernt και καθηγητής στη Μουσική Ακαδημία του Graz.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει το περίφημο δεύτερο τρίο με πιάνο του Franz Schubert D.929, το αριστουργηματικό, αλλά σπάνια παιζόμενο τρίο με πιάνο αρ.3 op. 110 του Robert Schumann, το σεξτέτο εγχόρδων op. 36 του Johannes Brahms, το κουιντέτο εγχόρδων K 593 του W.A. Mozart, το γνωστό ως «Αμερικάνικο» κουαρτέτο εγχόρδων οp.96 του Antonin Dvorak και το ντούο για βιολί και βιόλα του Νίκου Σκαλκώτα, τιμώντας τα 70 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη. Με την επιλογή των σημαντικών αυτών έργων της μουσικής φιλολογίας, κάποια εκ των οποίων είναι γνωστά σε ένα ευρύτερο κοινό, ενώ άλλα παίζονται σπάνια, οι μουσικοί αναζητούν την επικοινωνία με ένα νέο κοινό, μέσω ξεχωριστών μουσικών ακουσμάτων επιδιώκοντας την πολιτιστική ανάταση των κοινοτήτων.

Το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού είναι η καλλιτεχνική έδρα του μουσικού συνόλου Leondari Ensemble, μία ομάδα φίλων και συνεργατών από όλο τον κόσμο, που αγαπούν τη μουσική δωματίου και είναι ένθερμοι φίλοι της Ελλάδας. Ιδρυτές και καλλιτεχνικοί διευθυντές είναι ο βιολονίστας Γιάννης Αγρανιώτης και ο βιολίστας Francis Kefford. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που υλοποιείται για ένατη συνεχή χρονιά με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και υπό την αιγίδα των Δήμων Πόρου, Ύδρας, Τροιζηνίας-Μεθάνων. Oι συναυλίες στην Ύδρα πραγματοποιούνται επιπλέον με την ευγενική υποστήριξη του Ηρακλή Κόντου, στη μνήμη της μουσικόφιλης συζύγου του Τερέζας Κόντου.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Το μουσικό σύνολο Leondari Ensembleδημιουργήθηκε το 2011 με αφορμή το πρώτο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού και απαρτίζεται από διεθνούς κύρους μουσικούς της Ευρώπης, της Βορείου Αμερικής και της Αυστραλίας. Τα μέλη του συνεργάζονται με κορυφαία μουσικά σύνολα , όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, η Φιλαρμονική του Βερολίνου, το ARC Ensemble, η English Chambe rOrchestra το PianoTrio της Βιέννης, η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και η Καμεράτα/Armonia Atenea.

Αναλυτικά τα βιογραφικά των μουσικών που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού στη σελίδα: https://www.saronicfestival.com/el/artists/

Για το πλήρες πρόγραμμα, επισκεφτείτε τη σελίδα

 

Newsroom / Sponsored Content
Από το Blogger.