Header Ads

Brexit: Ο Γκι Φερχόφστατ κατηγορεί τον Μπόρις Τζόνσον για παραπληροφόρηση

Ο Γκι Φερχόφστατ κατηγορεί τον Μπόρις Τζόνσον, φαβορί της κούρσας για την ηγεσία των Τόρις, για «παραπληροφόρηση» σχετικά με το Brexit σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Guardian.

«Η συζήτηση ανάμεσα στους υποψήφιους επιβεβαιώνει ότι δεν διδάχθηκαν τίποτε από αυτά τα δύο χρόνια διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση», επισημαίνει στο άρθρο του ο Γκι Φερχόφστατ, αρμόδιος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit.

«Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη με δεδομένο ότι το φαβορί είναι ο Μπόρις Τζόνσον, ο σημαντικότερος αρχιτέκτονας της εκστρατείας για την έξοδο από την ΕΕ (στο δημοψήφισμα του 2016), ο άνθρωπος που συνεχίζει να αποκρύπτει γεγονότα, να υπερβάλλει και να παραπληροφορεί το κοινό σχετικά με το Brexit», γράφει.

Μεταξύ των «αναληθειών» του κ. Τζόνσον, ο Γκι Φερχόφστατ αναφέρει «τον μύθο σύμφωνα με τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να κονιορτοποιήσει την Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ, να αρνηθεί να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στην ΕΕ και συγχρόνως να αρχίσει να διαπραγματεύεται συμφωνίες ελευθέρου εμπορίου».

«Οπως συμβαίνει με τους λαϊκιστές, ο δελεαστικός συνδυασμός ψεύτικων υποσχέσεων, ψευτοπατριωτισμού και επίθεσης κατά των ξένων του Μπόρις Τζόνσον, δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Αυτός και οι ομοϊδεάτες υπέρ του Brexit μιλούν για μία «παγκόσμιας εμβέλειας Βρετανία» που θα έχει ελεύθερες εμπορικές σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο, παρά το ότι σύρουν την χώρα τους σε ένα μονοπάτι σπαρμένο με διαλυμένες εμπορικές σχέσεις και σημαντικούς νέους φραγμούς στο εμπόριο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.