Header Ads

Στο Εφετείο η συνέχεια της δίκης των 8 Κρητικών για την υπόθεση Γιακουμάκη

Στο Εφετείο θα συνεχιστεί η δίκη των 8 Κρητικών, πρώην σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής, οι οποίοι καταδικάστηκαν πρωτόδικα με ποινές φυλάκισης 36 μηνών και κοινωφελή εργασία, για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Το Δικαστήριο έκρινε ως μη τετελεσμένες πράξεις που είχαν συνταχτεί στην δικογραφία και είχαν προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βσιλική Κανλίδου, συνήγορος του ενός εκ των κατηγορούμενων, «πράξεις όπως το κρέμασμα από το παράθυρο, το πέσιμο στις σκάλες ή την τζαμαρία, είναι πράξεις οι οποίες δεν τελέστηκαν ποτέ, γι΄ αυτο και κρίθηκαν αθώοι, οι κατηγορούμενοι». Σύμφωνα με την κ. Κανλίδου «στα συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο συντάχτηκε από φήμες, οι φήμες αποδείχτηκε ότι είναι φήμες και γι′ αυτό η πρόεδρος, στην απόφαση της είναι κατηγορηματική».

Από την πλευρά της η Ιωάννα Τσιρίκα, συνήγορος του ενός εκ των κατηγορούμενων και εκπροσωπώντας τους δικηγόρους υπεράσπισης δήλωσε πως το Δικαστήριο επέβαλε αυστηρή ποινή, χωρίς επιείκεια, για ήσσονος σημασίας πράξεις, υπό το βάρος της δημοσιότητας.

Σε γραπτή του δήλωση ο πατέρας του Βαγγέλη, Ανδρέας Γιακουμάκης, ευχαρίστησε τον κόσμο για «την αγάπη και τον σεβασμό που έχουμε λάβει όλα αυτά τα χρόνια», ενώ σημείωσε πως «η Κρήτη έχει παλικάρια και η εικόνα που αποδείχτηκε στο Δικαστήριο δεν έχει να κάνει με τα παλικάρια της Κρήτης».

Συγκεκριμένα στη δήλωση την οποία διάβασε στους δημοσιογράφους ο συνήγορος της οικογένειας, Δημήτρης Μπούκας, ο Ανδρέας Γιακουμάκης αναφέρει: «Νιώθω την ανάγκη να πω, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλον τον κόσμο, αν με ένα ευχαριστώ μπορώ να καλύψω όλη αυτή την αγάπη και τον σεβασμό που έχουμε λάβει όλα αυτά τα χρόνια. Για τον Βαγγέλη δεν ντρέπομαι. Για την Κρήτη, δεν ντρέπομαι. Η Κρήτη έχει παλικάρια και η εικόνα που αποδείχτηκε στο Δικαστήριο δεν έχει να κάνει με τα παλικάρια της Κρήτης»

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.