Header Ads

Πως μια έγκυος που πυροβολήθηκε στην κοιλιά και έχασε το παιδί βρέθηκε κατηγορούμενη για τη δολοφονία του

Μια απίστευτη ιστορία έλαβε χώρα στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ. Μια γυναίκα, πέντε μηνών έγκυος, δέχθηκε σφαίρα στην κοιλιά, με αποτέλεσμα να χάσει το μωρό της. Τώρα όμως κατηγορείται για τη δολοφονία του αγέννητου μωρού της.

Αρχικά είχε κατηγορηθεί η 23χρονη Εμπονι Τζέμισον για την δολοφονία, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη. Η αστυνομία λέει ότι ευθύνεται η 27χρονη Μαρσέ Τζόουνς, γιατί εκείνη ήταν που ξεκίνησε τον καυγά που οδήγησε στον πυροβολισμό. 

Το περιστατικό έγινε στις 4 Δεκεμβρίου του 2018. Η Εμπονι πυροβόλησε στην κοιλιά την Μαρσέ, που τότε ήταν πέντε μηνών έγκυος, έξω από κατάστημα στο Pleasant Grove. Η Μαρσέ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να σώσουν το αγέννητο παιδί της. 

«Η έρευνα έδειξε πως το μόνο πραγματικό θύμα ήταν το αγέννητο μωρό», δήλωσε ο σερίφης της πόλης, Ντάνι Ρέιντ, μετά το περιστατικό πυροβολισμών. «Ήταν η μητέρα του παιδιού που ξεκίνησε τον καβγά και τον συνέχισε, ώσπου προέκυψε ο θάνατος του αγέννητου μωρού», συνέχισε.

Η Αλαμπάμα είναι μια από τις 38 Πολιτείας των ΗΠΑ όπου ο θάνατος εμβρύου θεωρείται δολοφονία και τιμωρείται από τον νόμο. Η απόφαση έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε οργανώσεις στις ΗΠΑ που μάχονται υπέρ του δικαιώματος των αμβλώσεων.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.