Header Ads

Δεύτερη σύλληψη υπόπτου για τον θανάσιμο τραυματισμό μιας εγκύου στο Λονδίνο

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα έναν δεύτερο ύποπτο για τον θανάσιμο τραυματισμό με μαχαίρι μιας 26χρονης εγκύου οκτώ μηνών χθες Σάββατο στο νότιο Λονδίνο.

Η γυναίκα σύμφωνα με την αστυνομία ονομάζεται Κέλι Μέρι Φοβρέλ. Το βρέφος γεννήθηκε με την βοήθεια διασωστών στον τόπο της επίθεσης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προέβη σε μια δεύτερη σύλληψη, ενός 29χρονου, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση. Αρχικά συνελήφθη ως ύποπτος για ανθρωποκτονία ένας 37χρονος αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Το κίνητρο της δολοφονίας παραμένει άγνωστο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δέχεται επικρίσεις ότι οι μειώσεις χρηματοδότησης της αστυνομίας και οι περικοπές σε κοινωνικές υπηρεσίες έχουν συμβάλει σε μια αυξανόμενη συχνότητα εγκλημάτων με μαχαίρια.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, στην Αγγλία και την Ουαλία σημειώθηκαν 285 θανατηφόρες επιθέσεις με μαχαίρια το 2018, ο υψηλότερος αριθμός από τότε που ξεκίνησαν να κρατούνται αρχεία πριν από περισσότερα από 70 χρόνια.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.