Header Ads

Το μεγαλύτερο υποβρύχιο εστιατόριο στον κόσμο βρίσκεται στην Νορβηγία και είναι μαγευτικό

Tο μεγαλύτερο υποβρύχιο εστιατόριο στον κόσμο, βρίσκεται 5 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, στο Spangereid, στη νότια άκρη της Νορβηγίας. Ονομάζεται «Under» και οι τοίχοι του είναι χτισμένοι έτσι ώστε να αντέχουν και στις πιο αντίξοες συνθήκες στην θάλασσα.

Η ονομασία του εστιατορίου είναι αμφίσημη. Από την μία υποδηλώνει ότι το εστιατόριο είναι «κάτω» από την επιφάνεια της θάλασσας και από την άλλη η λέξη στα Νορβηγικά σημαίνει και «Θαύμα».

Το εστιατόριο σχεδιάστηκε από την νορβηγική αρχιτεκτονική εταιρεία Snohetta, που έχει σχεδιάσει, μεταξύ άλλων, την Εθνική Λυρική Σκηνή στη Νορβηγία, αλλά και τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο.

Η αρχιτεκτονική του θυμίζει έναν βράχο που αναδύεται από τα βάθη της θάλασσας, έτσι ώστε να αναμειγνύεται με το θαλάσσιο περιβάλλον με την πάροδο του χρόνου.

Διαθέτει ένα μεγάλο παράθυρο ώστε οι επισκέπτες να βλέπουν την θάλασσα αλλά και την θαλάσσια ζωή καθώς απολαμβάνουν τα γεύματα τους.

Tεχνητά φώτα χρησιμοποιούνται για να προσελκύσουν τα ψάρια και τα θηράματά τους κοντά στο παράθυρο.

«Ένα από τα βασικά μας κριτήρια είναι οι επισκέπτες μας να βιώσουν κάτι μοναδικό στη θάλασσα», δήλωσε ο Ubostad, ένας από τους ιδρυτές.

Πάνω από 7.000 άνθρωποι έχουν κάνει κρατήσεις για ένα γεύμα κάτω από την θάλασσα, το οποίο μπορεί να κοστίσει έως και 376 ευρώ.

Πηγή: DW

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.